breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παπαγάλοι εθίστηκαν στο όπιο κι έχουν γίνει ο εφιάλτης χιλιάδων χωρικών (pics & vid)

 

Σμήνη «εξαρτημένων» παπαγάλων έχουν σημάνει συναγερμό σε χιλιάδες αγρότες της βόρειας Ινδίας, καθώς οι επιδρομές με λεία την πλούσια σοδειά τους έχουν γίνει καθημερινότητα.

Με εφιάλτη δίχως τέλος παρομοιάζουν την κατάσταση που επικρατεί στα χωράφια τους, χιλιάδες καλλιεργητές όπιου στην επαρχία Ουτάρ Πραντές της Ινδίας, καθώς σμήνη εθισμένων στο όπιο παπαγάλων, τους έχουν φέρει στα όρια της απόγνωσης και της οικονομικής καταστροφής.

Πιο συγκεκριμένα, καλλιέργειες οπίου χιλιάδων στρεμμάτων γίνονται καθημερινά στόχος των εθισμένων πτηνών, τα οποία όχι μόνο αρπάζουν τους καρπούς από τα οπιούχα φυτά αλλά πολλές φορές τα ξεριζώνουν ολόκληρα και πετούν μακριά, κρατώντας τα στα ράμφη και τα νύχια τους.

Οι Ινδοί αγρότες έχουν κάνει απελπισμένες προσπάθειες για να προστατέψουν την μοναδική πηγή εισοδήματος, όμως όλες έχουν στεφθεί από αποτυχία, καθώς οι παπαγάλοι καταφέρνουν κάθε φορά να αντιμετωπίσουν τις παγίδες των αγροτών και να κλέψουν την πολύτιμη σοδειά τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αποτελέσματα της κατανάλωσης οπίου από τους παπαγάλους είναι σχεδόν ταυτόσημα με αυτά που παρουσιάζουν κι οι άνθρωποι, καθώς όχι μόνο τους προκαλεί μία στιγμιαία υπερδιέγερση αλλά εθίζονται στο όπιο σε τέτοιο βαθμό, που αγνοούν χαρακτηριστικά οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφής.

Στο κρατίδιο του Ουτάρ Πραντές αλλά και στο γειτονικό Ραζαστάν, οι καλλιέργειες οπίου θεωρούνται από τις πιο προσοδοφόρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο παραπάνω κρατίδια συντηρούν ολόκληρη την ινδική παραγωγή οπίου, η οποία κάθε χρόνο αποφέρει πολλά δις δολάρια στην οικονομία της χώρας, με τις αρχές να υπόσχονται στους απελπισμένους χωρικούς την λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφισή τους από τους καθημερινούς εισβολείς.

 

Πληροφορίες: unilad.com

gazzetta.gr

Back to top button