breaking newsκοινωνία

Πως η δολοφονία Τσαλικίδη συνδέεται με το σχέδιο «ΠΥΘΙΑ»

Η Δικαιοσύνη δεκατέσσερα χρόνια μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης Καραμανλή και το θάνατο του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, αποφαίνεται ότι ο χαμός του 39χρονου άνδρα – είχε βρεθεί απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμά του στον Κολωνό τον Μάρτιο του 2005- δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία.

Εδώ και χρόνια το Crash με πλήθος δημοσιευμάτων επέμενε ότι ο Κώστας Τσαλικίδης είχε δολοφονηθεί, όπως απέδειξε πρώτα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στη συνέχεια η ελληνική δικαιοσύνη. Η δολοφονία του δεν ήταν άσχετη με τις υποκλοπές στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, όπως αναφέρει και σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ».

«Με βάση αυτό το σκεπτικό, θεωρείται άξιο απορίας και αναφοράς και προβληματισμού το γεγονός ότι η ογκωδέστατη δικογραφία για τις υποκλοπές στη Vodafone, το «Σχέδιο Πυθία 1» και τη διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ, δεν περιείχε και τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη και της όποιας -υπαρκτής, πιθανής ή απίθανης- σχέσης του με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ουσιαστικά, χαρακτηρίζει ως δολοφονία τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη, με αποτέλεσμα η υπόθεση να ανασύρεται και να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις.», έγραφε στο Crash o έγκριτος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας. 

 

Back to top button