breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 119 τραυματίστηκαν καθώς οι βίαιες πλημμύρες έπληξαν το Shiraz του Ιράν

 

Τουλάχιστον 21 άτομα σκοτώθηκαν και 119 τραυματίστηκαν μετά από έντονη βροχή που έπληξε την πόλη Shiraz του νότιου Ιράν τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες.

Οι βαριές βροχές άρχισαν να πέφτουν στην ιστορική πόλη Shiraz της επαρχίας Fars το πρωί της Δευτέρας, προκαλώντας ξαφνικές και βίαιες πλημμύρες στις οποίες τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι πλημμύρες που ξεκίνησαν από τους λόφους γύρω από την πόλη και σε λίγα λεπτά κατακλυσμένα τμήματα της πόλης.

Ο επικεφαλής ιατροδικαστής της πόλης δήλωσε νωρίτερα ότι 6 άντρες, 7 γυναίκες και 3 παιδιά επιβεβαιώνονται νεκρά στις πλημμύρες και δεκάδες άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με τραυματισμούς.

Ο επικεφαλής του Ιρανικού Αστυνομικού Πληροφοριακού Κέντρου και του Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας Νάτερ Ραχμάνι δήλωσε ότι η πλημμύρα έχει μεταφέρει περισσότερα από 200 οχήματα, αν και ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη σαφής.

Ο διοικητής του Fars, Enayatollah Rahimi, δήλωσε ότι οι πλημμύρες βρίσκονται υπό έλεγχο και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες βοήθειας, αλλά παρότρυνε τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι μέχρι να ενημερωθούν περαιτέρω.

Είπε ότι αναμένονται έντονες βροχές και ότι οι προετοιμασίες είχαν γίνει πριν από μέρες, αλλά πολλοί από τους ανθρώπους δεν έλαβαν υπόψη τις προειδοποιήσεις. 

Επιπλέον, η ταχύτητα των πλημμυρών εξέπληξε όλα αυτά.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, έθεσε σε πλήρη επαγρύπνηση όλους τους κυβερνήτες, γενικούς κυβερνήτες και αξιωματούχους σε όλες τις ιρανικές επαρχίες την Κυριακή 24 Μαρτίου, καθώς συνεχίζονται οι εκτεταμένες πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Το Press TV είπε ότι ο Ρουχάνι κάλεσε επαρχιακούς αξιωματούχους να συντονίσουν τις αναγκαίες προετοιμασίες για να χειριστούν διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στις πληγείσες από πλημμύρες περιοχές.https://watchers.news

Back to top button