breaking newsΔιεθνή

Τo απόλυτο χάος στην Αλβανία – Ψάχνει για πολιτικό άσυλο ο Ράμα; – Καταγγελία-«φωτιά» από τον Μπάσα: «Θέλει να κρυφτεί στην Ιταλία»

 

Μία από τις σοβαρότερες και  απίστευτες δηλώσεις  έγιναν σήμερα στη διαδήλωση στα Τίρανα από τον ηγέτη της αλβανικής αντιπολίτευσης DP, Lulzim Basha και αφορούσε το σκοπό του ταξιδιού στο εξωτερικό του πρωθυπουργού Ε. Ράμα στην Ιταλία.

 

«Οι μυστικές υπηρεσίες μου είπαν ότι ο Ράμα συζητά στην Ιταλία ήδη για την χορήγηση πολιτικού ασύλου», υπογράμμισε ο Μπάσα, διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση είναι πλέον εκτός ισορροπίας στην Αλβανία .

Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει τελικά, αλλά η Αλβανία οδεύει σε χάος και εκλογές πιθανότατα με παρέμβαση της δύσης, λόγω των κινήσεων Ράμα και της εμπλοκής του με τον Ερντογάν και την αλβανική μαφία σύμφωνα με τον τύπο της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, με ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας, εγκατέλειψε την βουλή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης αποχώρησε «τρέχοντας» αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του.

Εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση συνεχίζει τη διαδήλωση εκτός του Κοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής, η διαδήλωση αν και φαινόταν ειρηνική χωρίς αντιπαραθέσεις, άλλαξε και πολλοί διαδηλωτές έριξαν αντικείμενα και πέτρες κατά των αστυνομικών, απαιτώντας την αποχώρηση του πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ, ασθενοφόρα έκαναν την εμφάνιση τους περιθάλπτοντας μερικούς διαδηλωτές. Παραμένει ασαφές όμως, τι συνέβη και ποιος ή ποιοι διαδηλωτές διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η αλβανική αστυνομία εν τω μεταξύ είναι σε επιφυλακή και οπλισμένη σε ολόκληρη την περιοχή του κοινοβουλίου.

 

pentapostagma
Back to top button