breaking newsΕλλάδα

Ψευδομακεδόνες και προπαγάνδα

Του Αιμίλιου Φυτικκίδη

 

Οι Σκοπιανοί να βλέπουν τη Μακεδονία της Ελλάδος σαν κατεχόμενη!

Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.

Αυτό, όμως, που πρέπει να μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο είναι ότι τα ξένα συμφέροντα ευνοούν την ίδρυση ενός κράτους -ενός έθνους- με το όνομα της δικής μας Μακεδονίας και αυτό δεν πρέπει να το δεχτούμε ποτέ!

Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας δεν είναι μόνο το Βόρειο τμήμα της Ελλάδας, μέχρι τη Θράκη, αλλά περιλαμβάνει και ένα τμήμα της ΝΔ Βουλγαρίας και τμήμα από την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΠΓΔΜ-FYROM) και ένα μικρό τμήμα της Αλβανίας.

Το τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκμεταλλεύτηκε τον γεωγραφικό χώρο που ανήκε και καταχρηστικά διεκδικεί να πάρει και να ‘μονοπωλήσει μακεδονική εθνότητα’, ιστορία, πολιτισμό και άλλα που δεν του ανήκουν!

Οι Σκοπιανοί ‘Μακεδόνες’ μιλάνε μια βουλγαρική διάλεκτο, που οι γλωσσολόγοι την κατατάσσουν ότι ανήκει στη βουλγαρική γλώσσα.

Η διάλεκτος αυτή άρχισε να εκσερβίζεται το 1944, όταν τα Σκόπια αποτέλεσαν τη ‘Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας’ στην τότε Γιουγκοσλαβία του Τίτο.

Η γλώσσα τους είναι μια νεοσλαβική, βουλγαροσερβική γλώσσα, που, όπως γράφουν οι ειδικοί, ξένοι και δικοί μας, είναι τεχνητή, φτιαχτή, που κατασκευάστηκε για πολιτικούς λόγους!

Συγκεκριμένα, οι Βούλγαροι θεωρούσαν τα Σκόπια και τους κατοίκους τους βουλγαρική περιοχή, έτσι οι Σκοπιανοί για να σταματήσουν οι Βούλγαροι να διεκδικούν την περιοχή τους σκέφτηκαν να κατασκευάσουν μια ‘εθνική’ δήθεν γλώσσα από τα ιδιώματα των περιοχών Prilep, Bitolja και άλλες περιοχές και χρησιμοποίησαν για τον σκοπό αυτό ομάδα γλωσσολόγων.
Για μας τους Έλληνες, όμως, η μακεδονική γλώσσα είναι μια αρχαία ελληνική διάλεκτος δωρικής υφής, γνήσια και αρχαιοπινής ελληνική γλώσσα που τη γνωρίζουμε από το υλικό που έχει διασωθεί, κυρίως από δύο λεξικογράφους, τον Ησύχιο και τον Αμερία.
Μαρτυρίες αρχαίων γραμματικών, σχολιαστών, λεξικογράφων πείθουν ότι τη μακεδονική διάλεκτο τη θεωρούσαν από τις αρχαιότερες ελληνικές διαλέκτους (Γ. Μπαμπινιώτης).
Την προπαγάνδα των ψευδομακεδόνων την έχω ζήσει κατά κάποιο τρόπο στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, πριν από τρεις δεκαετίες είχα μεταναστεύσει στην Αυστραλία και εκεί είχα γνωρίσει και συνομιλήσει με άλλους μετανάστες που δήλωναν ότι είναι Μακεδόνες.
Εγώ τότε γνώριζα ότι η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα. Θυμάμαι πόσο παράξενο μού φάνηκε όταν αυτά τα άτομα, που μιλούσαν ελληνικά σαν εμένα, στη συνομιλία που είχαμε μεταξύ μας δεν δήλωναν Έλληνες, αλλά Μακεδόνες από τη Μακεδονία – αλλά όχι από την Ελλάδα! Έκαναν, απλώς, με την παρουσία τους στην Αυστραλία τον αγώνα τους.
Έκαναν την προπαγάνδα τους και τα ‘παράπονά’ τους σε μας τους Έλληνες της διασποράς και φυσικά σε οποιονδήποτε έβρισκαν μπροστά τους. Ακόμη και στο πανεπιστήμιο άκουγες από τους Αυστραλούς πριν από τόσα χρόνια να μιλάνε για Μακεδόνες και Μακεδονία χωρίς να εννοούν την Ελλάδα.
Θυμάμαι και κάποιο γνωστό μου Κύπριο, που κάποιος ‘Σκοπιανός’ πελάτης του τον κάλεσε να πάει στις εκδηλώσεις που διοργάνωναν στην Αυστραλία. Αρκετοί δικοί μας Κυπραίοι είχαν πεισθεί από τα λόγια τους και προσπαθούσαν να μας πείσουν κι εμάς ότι αυτοί οι ‘Μακεδόνες’ των Σκοπίων είναι οι πραγματικοί Μακεδόνες!
Ήταν φανερό ότι η προπαγάνδα των ψευδομακεδόνων δούλευε και έπιανε τόπο, όπου έβρισκε τόπο εύφορο!
Θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου γνωριμία με μετανάστες ‘ψευδομακεδόνες’ που δεν μιλούσαν Ελληνικά και στην αγγλική γλώσσα έλεγαν ‘I am from Macedonia’. Τότε εγώ ‘δικαιολογημένα’ και έτσι αυθόρμητα έλεγα ‘A, you are Greek!’.
Τότε άρχιζαν ‘υπομονετικά’ να μας εξηγούν τη δική τους ιστορία, το δικό τους κομμάτι, ότι ήταν ‘Μακεδόνες, όχι Έλληνες’! Έτσι σιγά-σιγά άρχισα να καταλαβαίνω, ως νεαρός μετανάστης, ‘τι συμβαίνει’ με αυτούς τους μετανάστες από τα Σκόπια!

Προπαγανδιστική μηχανή

Η μηχανή της προπαγάνδας τους άρχισε να κυλά από το 1944 και μέχρι σήμερα βλέπουμε ότι κάλυψε αρκετά γρήγορα την απόσταση που θέλουν να καλύψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους τούς δασκάλεψαν καλά στο σπίτι, και στο σχολείο προπαντός έμαθαν ‘λανθασμένα’, για λόγους πολιτικούς, ότι το έθνος τους είναι η Μακεδονία και ότι μιλάνε και γράφουν Μακεδονικά!
Άντε, τώρα, να τους αφαιρέσεις όλα αυτά που έμαθαν και γαλουχήθηκαν από μικρά παιδιά!
Αυτή όμως η μεγάλη κλοπή της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας από τους ‘ψευδομακεδόνες’ των Σκοπίων, γιατί πρόκειται για σκέτη κλοπή, έχει και συνέχεια!
Με τη διαχρονική διεθνή στήριξη που έχουνε οι ψευδομακεδόνες, αλλά και τη ‘συνεχή εσωτερική’ στήριξη από ορισμένους πολιτικούς μας, οδεύουμε προς μια κατάσταση που μπορεί στο μέλλον να οδηγήσει και σε πόλεμο.
Οι φανατισμένοι ψευδομακεδόνες δεν αναγνωρίζουν ως Μακεδόνες τους Έλληνες της Ελλάδος και θέλουν όλη τη Μακεδονία της Ελλάδος να την κατακτήσουν και να την ενώσουν με το δικό τους μικρό κομμάτι και να δημιουργήσουν μια ‘Μεγάλη Μακεδονία’.
Δηλαδή, με απλά λόγια, είναι σαν να βλέπουν τη Μακεδονία της Ελλάδος σαν κατεχόμενη! Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Αυτό, όμως, που πρέπει να μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο είναι ότι τα ξένα συμφέροντα ευνοούν την ίδρυση ενός κράτους -ενός έθνους- με το όνομα της δικής μας Μακεδονίας και αυτό δεν πρέπει να το δεχτούμε ποτέ!
Δυστυχώς, όμως, μερικοί δεν είχαν τους ίδιους προβληματισμούς και έτσι δέχτηκαν και υπέγραψαν μια συμφωνία προβληματική, περίπλοκη και καταστροφική, που τελικά θα βάλει τον Ελληνισμό σε καινούργιες περιπέτειες!
Όπως όλοι γνωρίζουμε, στις 25/1/2019 η Βουλή των Ελλήνων με οριακή πλειοψηφία επικύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών.
Η κυβέρνηση κατάφερε και πήρε τα ‘Ναι’ που ήθελε για να ‘γεννήσει’ (‘χαρίσει’ την ονομασία!) τη ‘Βόρεια Μακεδονία’ (Μακεδονία!), αγνοώντας τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που είπε ‘Όχι’ στην κρίσιμη αυτή στιγμή της ιστορίας του έθνους. Ο λαός σίγουρα θα νιώθει προδομένος απ’ αυτήν την ταπεινωτική συμφωνία, παρ’όλο που υπάρχουν και τα θετικά-στα χαρτιά!
Ο χρόνος, όμως, θα δείξει τις συνέπειες αυτής της απόφασης των 153 βουλευτών!
Ο χρόνος σίγουρα θα δείξει τι άλλο θα πράξουν οι ψευδομακεδόνες (τώρα Βορειομακεδόνες = Μακεδόνες!) και οι απανταχού ανθέλληνες σύμμαχοί τους, εντός και εκτός Ελλάδος! Πάντως, όταν αφαιρέσουμε όλα αυτά τα ευχολόγια που ακούσαμε περί ιστορικής μέρας, ειρήνης και φιλίας, το μόνο που σίγουρα μένει ως αποτέλεσμα και θα μας κυνηγά σαν εφιάλτης κάθε μέρα και θα πονά κάθε Έλληνα είναι το όνομα!
Το πιο ουσιώδες πράγμα που ήθελαν οι ψευδομακεδόνες ήταν το όνομα της Μακεδονίας και το πήραν! Τα υπόλοιπα, δυστυχώς, τα προσθέτουν μετά, ένα-ένα!
Σ’ αυτό το σημείο μπορούμε να πούμε ότι εμείς οι Έλληνες της Κύπρου έχουμε πικρή πείρα από μια παρόμοια καταστροφική συμφωνία, αυτήν της Ζυρίχης-Λονδίνου το 1959! Ζήσαμε και είδαμε από κοντά με τα ίδια μας τα μάτια τα γεγονότα να διαδραματίζονται μ’ ένα παρόμοιο σενάριο!
Οι τουρκικές κυβερνήσεις, από τότε, βήμα-βήμα, χρόνο με τον χρόνο, αργά-αργά, αλλά σταθερά, δημιούργησαν ένα κράτος με τα δικά μας εδάφη. Σήμερα, μετά από 45 σχεδόν χρόνια, τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους! Φυσικά, εμείς δεν τα παρατάμε και θα αγωνιζόμαστε μέχρι να δικαιωθούμε και για την Κύπρο και για την Μακεδονία.
Το γεγονός ότι επιβιώσαμε τόσους αιώνες σ’ αυτόν τον τόπο πρέπει να το θεωρούμε θαύμα! Ας μην ξεχνούμε τους στίχους του ποιήματος ‘Η 9η Ιουλίου 1821’ του μεγάλου εθνικού μας ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη:
Η Ρωμιοσύνη εν’ φυλή συνότζιαιρη του κόσμου!
Κανένας εν ευρέθηκε για να την ιξηλείψει,
κανένας, γιατί σσιέπει την που τ’ άψη ο Θεός μου.
Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψη!

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι πολύ λυπηρό, όταν μαθαίνεις ότι Έλληνες το 1945 πολεμούσαν εναντίον Ελλήνων για να δημιουργήσουν ανεξάρτητο μακεδονικό κράτος! Αφού δεν τα κατάφεραν, όμως, τότε, κατέφυγαν σε άλλες χώρες, κυρίως σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, και δήλωσαν εθνικότητα μακεδονική, έτσι η Ελλάδα δεν τους δέχτηκε μετά, όταν αποφάσισαν να γυρίσουν.

Δεν έφυγαν όλοι, όμως, τότε!

Ας ελπίσουμε αυτά να μην επαναληφθούν και ας ευχηθούμε οι αγώνες του Παύλου Μελά και των μακεδονομάχων να εμπνεύσουν όλους τους Έλληνες, για να συνεχίσουν ενωμένοι να αγωνίζονται με πνεύμα υψηλό για τα δίκαια της Ελλάδος και της Μακεδονίας μας!

Σημερινή
Back to top button