breaking newsΔιεθνή

O Σαλβίνι «ταρακουνάει» τις Βρυξέλλες: «Θέλω μόνο να σώσω την Ευρώπη» – «Δεν κάνετε τίποτα για το μεταναστευτικό»

 

Απάντηση σε όσους επικρίνουν την Λέγκα και την ιταλική κυβέρνηση, έδωσε ο Ματέο Σαλβίνι ενώ αναφέρθηκε στην Ευρώπη του σήμερα και πως οραματίζεται την ΕΕ στα επόμενα χρόνια.

Ο Ιταλός πολιτικός για άλλη μια φορά αποστομώνει τους Ευρωπαίους και δείχνει πως θα έπρεπε να μιλάει ένας ηγέτης. Κατηγόρησε ανοικτά την Ευρώπη για τη στάση της στο μεταναστευτικό πρόβλημα και τη διαχρονική αδιαφορία στα ζητήματα των μικρότερων χωρών.

Στην Ιταλία πλέον έχει αναδειχθεί ένας ηγέτης που αναμένεται να σαρώσει στις ευρωεκλογές και δίνει ένα νέο παλμό στην κατά τα άλλα στάσιμη και μη παραγωγική Ευρώπη.

Σε ερωτήσεις του Sputnik σχετικά με τις προβλέψεις του σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, για το μέλλον της Ευρώπης όπως το οραματίζεται η Λέγκα του Βορρά, τον ευρωσκεπτικισμό και το ενδεχόμενο «Italexit» απάντησε ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Μιλάνο.

«Ούτε εγώ, ούτε η κυβέρνησή μας έχουμε σχέδια αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πεποίθησή μας είναι πως είναι απαραίτητο να αλλάξουν νόμοι και κανονισμοί, προκειμένου να είναι μια χώρα μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας έχοντας την αίσθηση του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας», ειπε ο Σαλβίνι.

Sputnik: Πάντως οι Ιταλοί είναι ιδιαίτερα επικριτικοί έναντι της ΕΕ

Σαλβίνι: Ναι προφανώς, η πραγματικότητα είναι ισχυρότερη από την προπαγάνδα. Μπορεί να κρεμάς σημαίες της ΕΕ στα μπαλκόνια, αλλά τι είδους Ευρώπη είναι αυτή; Εκείνη με την οδηγία Μπόλκενσταιν (Οδηγία για την ελεύθερη διακίνηση υπηρεσιων), που θέτει σε κίνδυνο 300.000 θέσεις εργασίας και με ευρωπαϊκά πρότυπα για την γεωργία και την αλιεία, εκατομμύρια θέσεις εργασίας;

Εκείνη που μας επέβαλε τον νόμο Φορνέρο (αφορά το συνταξιοδοτικό), εκείνη που μας λέει ότι η Ιταλία δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους, εκείνη που δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει στο μεταναστευτικό ζήτημα;

Θυμάμαι ότι ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε να γίνει επανεξέταση των υφιστάμενων κανόνων του κανονισμού του Δουβλίνου για την κατανομή των προσφύγων πέρσι τον Ιούνιο, και τίποτα… επομένως οι Ιταλοί, καθώς η ΕΕ συνεχίζει να τους χτυπά στο κεφάλι, διερωτώνται: «Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε για όλα αυτά»;

Ο κύριος στόχος μου είναι να σώσω την Ευρώπη, μια ανανεωμένη Ευρώπη, και αυτό θα κάνει η Λέγκα. Μας χαρακτηρίζουν ευρωσκεπτικιστές, διασπαστές, λαϊκιστές, ναζί, φασίστες, ρατσιστές, ξενοφοβικούς, ομοφοβικούς και άλλα πολλά.

Αλλά είμαστε εμείς εκείνοι που φέρνουμε το καινούριο ξανά στην Ευρώπη. Έχω προγραμματίσει την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου να πραγματοποιήσω την πρώτη δημόσια διάσκεψη για να γίνει συζήτηση σχετικά με της Ευρώπης τα επόμενα 40 χρόνια. Θα συζητήσουμε αυτές τις ιδέες και εκείνες των εταίρων μας με τους οποίους σχεδιάζουμε να συναντηθούμε στο κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο.

Sputnik: Πώς σχεδιάζετε τις σχέσεις σας με μεγάλες δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ρωσία;

Σαλβίνι: Θα πετύχουμε αμοιβαία κατανόηση με όλους: Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Ισραήλ και Πολωνία. Είμαστε δεσμευμένοι στην αγάπη, όχι στον πόλεμο…

 

 

.pentapostagma

 

Back to top button