breaking newsΕλλάδα

Η Τουρκία δηλώνει κυρίαρχη στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και κάποιοι στην Αθήνα καλούν τον… Ιμάμογλου

Την στιγμή που η Τουρκία με πρωτοφανείς δηλώσεις χαρακτηρίζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα “τουρκική” (!) και ότι θα πρέπει η Αθήνα να λαμβάνει άδεια από την Άγκυρα για οποιαδήποτε δραστηριότητα πέραν των έξι ναυτικών μιλίων, κάποιοι στην Αθήνα είχαν την φαεινή ιδέα να φέρουν στην Ελλάδα τον κεμαλιστή δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στην Αθήνα προσεκλήθη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, επίδοξος πρόεδρος της Τουρκίας και πολιτικός «εχθρός» του Ερντογάν, Εκρέμ Ιμάμογλου σε μία κίνηση η οποία δεν έχει καμία λογική.

Πρώτον, ο Ιμάμογλου δεν είναι πρόεδρος της Τουρκίας, κάποιοι στην Δύση ελπίζουν ότι ΘΑ γίνει πρόεδρος.

Δεύτερον, είναι κεμαλιστής και για όσους δεν ξέχασαν την Ιστορία οι κεμαλιστές είναι το ίδιο εχθρικοί με την Ελλάδα όσο και οι ερντογανικοί ισλαμιστές.

Άλλωστε οι μεγαλύτερες σύγχρονες τραγωδίες του Ελληνισμού, έγιναν επί κεμαλιστών και η Μικρασιατική Καταστροφή και η Κυπριακή τραγωδία.

Ακόμα και τα Ϊμια έλαβαν χώρα επί κεμαλικής κυβέρνησης.

Τρίτον, οι κεμαλιστές χαίρουν της εκτίμησης της Δύσης, που σημαίνει πως όταν έρθουν στην εξουσία θα τους δοθούν όποια ανταλλάγματα ζητήσουν εις βάρος της Ελλάδας, τουλάχιστον τώρα υπάρχει ο Ερντογάν που τον απεχθάνονται οι Δυτικοί και υπάρχει μια συγκράτηση.

Πολύ αμφιβάλουμε ότι ήταν ελληνική ιδέα η πρόσκλησή του. Μάλλον κάποιοι σε εξωτερικά κέντρα αποφάσεων το σκέφτηκαν αυτό, για να ετοιμάσουν μελλοντικές “προσεγγίσεις” στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι μόλις χθες πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας μιλούσαν για «στοχοποίηση» του ερευνητικού πλοίου και «για έναρξη πυρών εναντίον του αν συνεχίσει τις έρευνες».

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής πρωτοφανή: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της προσπάθειες προς την τουρκική υφαλοκρηπίδα με πρόσχημα επιστημονικές έρευνες. Έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα ενάντια σε αυτήν την τελευταία προκλητική προσπάθεια της Ελλάδας.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα της από τέτοιες παράνομες, επιθετικές και προκλητικές προσπάθειες (σ.σ. της Ελλάδας) στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιωμάτων και αρχών της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Πέραν των 6 ν.μ. από τις ακτές των νησιών της, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη όταν κάνει έρευνες παντός τύπου πρώτα να συνεννοείται με τη χώρα με την οποία έχει την κυριαρχία της υφαλοκρηπίδας.

Οι κινήσεις της Ελλάδας να πραγματοποιήσει επιστημονική έρευνα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα χωρίς προηγούμενο συντονισμό με την Τουρκία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, είναι παράνομες, προκλητικές και επεκτατικές».

Η ερώτησή μας είναι η εξής:

Θα ρωτήσουν τον κύριο Ιμάμογλου στην Αθήνα για το ποια είναι η γνώμη του για αυτές τις δηλώσεις του τουρκικού ΥΠΑΜ; Θα τις αποκηρύξει;

Εν τέλει αφού τον συμπαθούν τόσο πολύ στην ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν τον ρωτούν στο δικό του μυαλό μέχρι που φτάνει η ελληνική υφαλοκρηπίδα και επίσης αν αναγνωρίζει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο; Θα τον αναγκάσουν να δεσμευτεί με δημόσιες δηλώσεις;

Αυτά θέλουμε να ακούσουμε και όχι τις συνηθισμένες ανούσιες φιλοφρονήσεις.

 

pronews

Back to top button