Διεθνή

Το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στον Λίβανο μ’ αντάλλαγμα την επέμβαση ΗΠΑ αν η Χεζμπολάχ ξεκινήσει επίθεση. Ο Ισραηλινός διοικητής του 75ου τάγματος σκοτώθηκε από Χεζμπολά.

Εφημερίδα Yedioth Ahronoth: Το Ισραήλ συμφώνησε σε μια αμερικανική πρόταση να μην ξεκινήσει επίθεση στον Λίβανο με αντάλλαγμα την αμερικανική δέσμευση να παρέμβει εάν η Χεζμπολάχ ξεκινήσει μια επίθεση.

Ισραηλινά ΜΜΕ: Εκπρόσωπος Tsahal: Ο διοικητής του σχηματισμού του 75ου τάγματος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρησιακής δραστηριότητας μετά από αντιαρματικά πυρά στα σύνορα με τον Λίβανο

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι η κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό θα ήταν ένα «σοβαρό λάθος». Ο Μπάιντεν δεν μίλησε για μη εισβολή αλλά για μη κατοχή. «Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να μην «κατακτήσει» τη Λωρίδα της Γάζας αλλά μόνο να «εξολοθρεύσει» τους πολιτικούς και στρατιωτικούς κλάδους της Χαμάς: πλήρης υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Άνοιγμα του σημείου διέλευσης Rafah σήμερα στις 9 π.μ. Ξένοι και διπλής υπηκοότητας θα εκκενωθούν από Γάζα μέσω Αιγύπτου με αντάλλαγμα την είσοδο αιγυπτιακής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε προσωρινή κατάπαυση του πυρός στο Νότο της Λωρίδας της Γάζας.

Έγινε λόγος για ανθρωπιστική εκεχειρία στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, κατά τη διάρκεια της οποίας κατάπαυση του πυρός για ένα ορισμένο διάστημα, και κάποια καύσιμα θα μπουν στη Γάζα και όσοι έχουν ξένες υπηκοότητες κι επιθυμούν θα φύγουν. Αυτά με βάση τριμερή συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ-Αίγυπτος. Συμφωνήθηκε εκεχειρία από τις 8 π.μ έως τις 5 μμ το απόγευμα σήμερα και η εκεχειρία ενδέχεται να επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες.

dimpenews.com

Back to top button