breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝθρησκεια

Άρχισαν τα όργανα: Το πρώτο συνέδριο των …Παγκόσμιων Θρησκευμάτων ΕΓΙΝΕ στη Θεσσαλονίκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 1ο Συνέδριο Θρησκειών του Κόσμου με θέμα «Θρησκευτική Αρμονία», διοργάνωσε χθες στο ξενοδοχείο Electra Palace, στη Θεσσαλονίκη , ηΜουσουλμανική Κοινότητα Αχμαντίγια ΕλλάδοςΑποτέλεσμα εικόνας για μπουτάρης

Όπως μεταδίδει το ‘thestival.gr’, στην έναρξη του συνεδρίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καλωσόρισε την εκδήλωση στην πόλη, τόνισε την σημασία που έχει για να είναι πιο ειρηνικός ο κόσμος ενώ επισήμανε ότι το όνομα του Ισλάμ παραβιάζεται (!) εξ αιτίας των ενεργειών μιας εξτρεμιστικής μειονότητας. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παραπομπή του Κορανίου και τη μετάφρασή του. 

Η πρώτη ομιλία δόθηκε από τον Λάζαρο Σεφιχά, αντιπρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της …συνύπαρξης και της διαβίωσης, σε αρμονία με αλλόθρησκους και τόνισε το πολυθρησκευτικό (ΜΠΑ;) υπόβαθρο της Θεσσαλονίκης.

Αποτέλεσμα εικόνας για θρησκευτική αρμονία στήν Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Πολυθρησκευτικό συνέδριο από μουσουλμάνους που καταδικάζουν τη βία Η δεύτερη ομιλία δόθηκε από τον πατέρα Αλέξανδρο Σαλμά, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος χαρακτήρισε το γεγονός ως ένα καλό βήμα προς την ειρηνική συνύπαρξη.  (ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ; ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ; ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ; ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ‘ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ’ ΜΕ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ; ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΦΟΥΚΑΡΑ; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ; 

Ο τελευταίος ομιλητής ήταν ο Imam Atta-Ul Naseer, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια Ελλάδας.  Ο κ. Naseer τόνισε την ισλαμική προοπτική της Θρησκευτικής Αρμονίας μέσω των λόγων του Μίρζα Μασρούρ Άχμαντ, που είναι ο ανώτατος επικεφαλής της παγκόσμιας Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σιωπηλές προσευχές και δείπνο. Επομένως μίλησε ο «εκπροσωπος» των Εβραίων, ο «εκπρόσωπος» της Ορθόδοξης εκκλησίας και ο «εκπρόσωπος» της Μουσουλμανικής κοινότητας. 
Όλοι αυτοί με ένα στόμα είπαν πως προέχει η αρμονία και η συμβίωση με τους «αλλόθρησκους».

Σχετική εικόνα

Την ίδια ημέρα, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  Άνθιμος γράφει: 

Ο ρόλος της Ορθοδοξίας στη νέα σελίδα της Ιστορίας μας χρειάζεται να είναι συνετός. Το «δράμα» της Ορθοδοξίας δεν πρέπει να ξαναπαιχτεί! 
Προ ημερών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χτύπησε ξανά την καμπάνα του κινδύνου:  «Άλλο είναι η προσοικείωση ενός έθνους προς την Ορθοδοξία και άλλο η αντίληψη ότι η Εκκλησία αποτελεί αποκλειστική ιδιοκτησία κάποιου έθνους ή ορισμένων εθνών» (Σερβική Εφημερίδα «Πολίτικα», «Ρομφαία» Σάββατο 16 Μαρτίου 2019).  

Πάντως, η λεκτική αποκήρυξη των εθνικισμών χρειάζεται να προχωρήσει. Με Ορθόδοξη «οικουμενική» μαεστρία, είναι ανάγκη να προαχθεί Ορθόδοξη «πρόταση» για παγκοσμιοποίηση των λαών της Βαλκανικής. 

Παγκοσμιοποίηση των λαών της Βαλκανικής λοιπόν και συνέδριο των παγκόσμιων θρησκευμάτων στη Θεσσαλονική. Και όλως τυχαίως, λίγες μέρες πριν, ο υπηρέτης του Σαμαέλ Γιαχβέ Σατανά, Πάπας Φραγκίσκος, είχε δηλώσει πως οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι έχουμε τον ίδιο Θεό! 

Συγκεκριμένα είχε πει: «Οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι πιστεύουμε στον ελεήμων και δημιουργό Θεό που δημιούργησε τους ανθρώπους και τους έβαλε στον κόσμο αυτό να ζούν σαν αδελφοί και αδελφές, σεβόμενοι την διαφορετικότητα του καθενός και βοηθώντας ο ένας τον άλλον σε ότι χρειάζονται. »

Επομένως, η πανθρησκεία προχωράει και συμβολικά θέλησαν να δώσουν ένα μήνυμα, ορίζοντας τη Θεσσαλονίκη ως τόπο του παγκόσμιου συνεδρίου.(ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ;)

Το μήνυμα που στέλνουν λοιπόν οι παγκοσμιοποιητές, είναι ότι αφ΄ενός μεν έρχεται η πανθρησκεία και αφ΄ετέρου, το ότι η Θεσσαλονίκη αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο σε όσα θα ακολουθήσουν παγκόσμια, ακόμη και σε θρησκευτικό επίπεδο. 
Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος έχει αποκαλύψει εδώ και χρόνια, πως ο επερχόμενος παγκόσμιος δικτάτορας, ο λεγόμενος Αντίχριστος, αφού «χριστεί» στον 3ο ναό του Σολομώντος στα Ιεροσόλυμα, θα διοικεί από την Θεσσαλονίκη.

Ανθέλληνας Σόρος: «Θέλω Βαλκανική Οικονομική Ένωση. Καλή η Συμφωνία των Πρεσπών».

Αλ.Τσίπρας:Πρωτεύουσα των Βαλκανίων η Θεσσαλονίκη

Ομολογία διαμελισμού Μακεδονίας από Ελλάδα Αθανάσιος Αθανασίου(ΣΥΡΙΖΑ)

nikosxeiladakis

 

Related Articles