breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αύξηση αριθμού δισεκατομμυριούχων το 2020 κατά 13,9%.Για α’ φορά,πάνω από 3.000 δισεκατομμυριούχοι. Η συνολική τους περιουσία 10.000 δις $, αύξηση 5,7%. 670 νέοι δισεκατομμυριούχοι.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!!!

Η κρίση υγείας αύξησε τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων το 2020.Για πρώτη φορά, ο κόσμος έχει περισσότερους από 3.000 δισεκατομμυριούχους.
Μεταξύ 2019 και 2020, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 13,9%, σύμφωνα με έκθεση της ερευνητικής εταιρείας Wealth-X. Eπωφελήθηκαν οι δραστηριοποιούμενοι σε τομείς της τεχνολογίας και της υγείας. Η συνολική τους περιουσία εκτινάχθηκε στα 10.000 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 5,7%. 670 νέοι δισεκατομμυριούχοι.

Είναι προφανές γιατί επιβλήθηκε η πρωτοφανής αυτή διαχείριση μιας υγειονομικής κρίσης.Την ώρα που πτωχοποιούνται πληθυσμοί κι απειλούνται με αφανισμό επαγγελματικές τάξεις υποβαλλόμενες στο μαρτύριο της πείνας κάποιοι αισχροκερδούν υπέρμετρα από τον ανθρώπινο πόνο εμπορευματοποιώντας τον…

Η ιστορική ανάπτυξη, καθοδηγούμενη από τους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, τονίστηκε ιδιαίτερα στην κρίση του Covid. Ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos προηγείται στην παγκόσμια κατάταξη, μπροστά από τον Elon Musk, τον Γάλλο Bernard Arnaud, τον Bill Gates και τον Mark Zuckerberg.
Ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos προηγείται στην παγκόσμια κατάταξη, μπροστά από τον Elon Musk, τον Γάλλο Bernard Arnaud, τον Bill Gates και τον Mark Zuckerberg. (Dennis Van Tine / STAR MAX / IPx /)

Για πρώτη φορά, ο κόσμος έχει περισσότερους από 3.000 δισεκατομμυριούχους. Πρόκειται για αύξηση 13,9% το 2020 σε σύγκριση με το 2019, μαθαίνουμε σε νέα έκθεση της ερευνητικής εταιρείας Wealth-X, που δημοσιεύτηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η συνολική τους περιουσία εκτινάχθηκε στα 10.000 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 5,7%. Ιστορικά στοιχεία που πηγάζουν σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία, εκτιμά η έκθεση.

Διότι αν η κρίση Covid-19 είχε δραματική επίδραση στην επιδείνωση της φτώχειας παντού στον κόσμο, ( σσ και 10.000 υγειονομικοί καταδικάστηκαν στην πείνα με αναστολή εργασίας) αντίστροφα, “πρόσφερε μια ευκαιρία στους δισεκατομμυριούχους”. Η περιουσία τους «ενισχύθηκε» από τα «τεράστια νομισματικά μέτρα τόνωσης των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών» και τη «αύξηση των κερδών σε βασικούς τομείς που γέννησαν ένα νέο κύμα νεότερων και αυτοδημιούργητων δισεκατομμυριούχων», μπορούμε να διαβάσουμε στο έγγραφο. Οι τομείς της υγείας και της τεχνολογίας επηρεάζονται κυρίως.

Σχεδόν οι μισές περιουσίες των πλουσιότερων δεκαπέντε δισεκατομμυριούχων προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας. Οι δραστηριότητές τους έχουν επωφεληθεί από την “ταχεία ψηφιοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και την αύξηση της επεκτασιμότητας”, αναφέρει περαιτέρω η έκθεση. Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, μπροστά από τον Elon Musk, τον Γάλλο Bernard Arnault, τον Bill Gates και τον Mark Zuckerberg.

Ισχυρή ανάπτυξη στην Ασία

Αξεπέραστη, η Βόρεια Αμερική επιβεβαιώνει το καθεστώς της ως «η κορυφαία περιοχή δισεκατομμυριούχων στον κόσμο το 2020», που αντιπροσωπεύει το 30,6% των δισεκατομμυριούχων του κόσμου. Διαθέτει 980 υπερπλούσιους (927 στις Ηνωμένες Πολιτείες και 53 στον Καναδά), αύξηση 17,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, εκτιμά η εταιρεία ερευνών.

Η Ασία ακολουθεί τη Βόρεια Αμερική, που χαρακτηρίζεται από αύξηση 16,5% στον δισεκατομμυριούχο πληθυσμό της, σε 883 άτομα. Ο αθροιστικός τους πλούτος αυξήθηκε κατά 7,5% στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ισχυρά κέρδη στον πλούτο που συνδέονται με τους τομείς «τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης», οι οποίοι κατάφεραν να αναπτυχθούν στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά αυστηρής πολιτικής υγείας. “Αυτό επέτρεψε μια ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη”, σημειώνει η έκθεση. Η Γαλλία είχε 64 δισεκατομμυριούχους το 2020, αύξηση 6,7%.

Πορτρέτο ρομπότ των “νέων δισεκατομμυριούχων”
Η έκθεση σκιαγραφεί ένα πορτρέτο ρομπότ των 670 νεοεισερχόμενων – ένα ρεκόρ – στην παγκόσμια κατάταξη των δισεκατομμυριούχων για το 2020. Οι “νέοι δισεκατομμυριούχοι” είναι επομένως νεότεροι, λιγότερο πλούσιοι (ο πλούτος τους ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ). , σε σύγκριση με 1,9 για το συνολικό μέσο όρο) και περιλαμβάνει “υψηλότερο ποσοστό επιχειρηματιών που εστιάζουν ελαφρώς περισσότερο στους τομείς της τεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης από ό, τι ο υπόλοιπος δισεκατομμυριούχος πληθυσμός”, περιγράφει το έγγραφο.lesechos 21/9/21

dimpenews.com

Back to top button