breaking newsΔιεθνή

Η Oυκραviα τελειωvει oπως nταν αvαμεvoμεvo….

 

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις λοιπον, στο μέτωπο του Μπάκχμουτ καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στην πόλη από το νότιο, τον βόρειο και τον ανατολικό τομέα της και διεξάγονται σφοδρές μάχες για την κατάληψη της.

Μάλιστα σύμφωνα με αναφορές ή ρωσική Wagner έχει καταλάβει την οδική διασταύρωση στην βόρεια είσοδο της πόλης και οι Ρώσοι την χρησιμοποιούν ως προγεφύρωμα και κέντρο ανεφοδιασμού.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στον χάρτη των επιχειρήσεων ήδη οι Ρώσοι έχουν διεισδύσει βαθιά στην πόλη από τρεις κατευθύνσεις και οι γραμμές άμυνας των Ουκρανών μοιάζει να έχουν διασπαστεί.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκτήσει το πλεονέκτημα και η μόνη διέξοδος που έχει απομείνει στους Ουκρανούς είναι από τα δυτικά όπου μπορούν να αποχωρήσουν προς Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ.

Υπάρχουν αναφορές από ρωσικές πηγές που λένε ότι η Wagner αυτή την στιγμή προελαύνει ακόμα και στο δυτικό μέρος του Mπάκχμουτ διαμέσου της κύριας οδού 513 κατά μήκος του ποταμού Bakmutske προς το κέντρο της πόλης, εκεί που βρίσκονται ο σιδηροδρομικός σταθμός, η κεντρική πλατεία και τα ξενοδοχεία.

Ξαφνικά όλα δείχνουν να γίνονται πολύ γρήγορα.(

Κατά την διάρκεια της νύχτας οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις χτύπησαν εκ νέου την Ζαπορίζια, τη Νικόπολη και το Νικολάεφ.

Σε ότι αφορά την Ζαπορίζια έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί πως εδώ και ένα μήνα περίπου οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις για να διοργανώσουν μία νέα αντεπίθεση με στόχο την Χερσώνα και την Μαριούπολη.

Πολύ μεγάλο μέρος των δυνάμεων αυτών αποτελείται από μισθοφόρους από 34 χώρες!

Πρόκειται για στρατιωτικούς που κατά πλειοψηφία όλως τυχαίως υπέγραψαν παραιτήσεις όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία για να έρθουν να πολεμήσουν για την «ελευθερία».

Στο μέτωπο της Ζαπορίζια και ειδικότερα στο Vladikavkaz το ρωσικό Πυροβολικό διέλυσε ουκρανικές θέσεις και κατέστρεψε πολλά ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα.

 

πηγη

Back to top button