breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εvω μπoρoύσαv να σώσoυν εκατoμμύρια αvθρώπoυς με τnv ιβερμεκτivn πρoτiμnσαν τα θαvατηφoρα εμβoλια…

Και το χειροτερο ειναι οτι κανεις τους δεν πηγε φυλακη….

Απλως γεμισαν με εκατομμυρια τις τσεπες τους…

Μια νέα έρευνα επιθεωρημένη από ομοτίμους (peer reviewed) διαπίστωσε ότι η τακτική χρήση ιβερμεκτίνης μείωσε τον κίνδυνο θανάτου από COVID-19 κατά 92%. Η εκτεταμένη μελέτη διεξήχθη από τον Flávio A. Cadegiani, MD, MSc, PhD. Ο Cadegiani είναι πιστοποιημένος ενδοκρινολόγος με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην κλινική ενδοκρινολογία.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από το διαδικτυακό ιατρικό περιοδικό Cureus. Η μελέτη διεξήχθη σε έναν αυστηρά ελεγχόμενο πληθυσμό 88.012 ατόμων από την πόλη Itajaí της Βραζιλίας. Τα άτομα που χρησιμοποίησαν ιβερμεκτίνη ως προφύλαξη, ή πήραν το φάρμακο πριν μολυνθούν από τον COVID, παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις στους θανάτους και τη νοσηλεία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι έπαιρναν τακτικά ιβερμεκτίνη είχαν 92% μείωση στον κίνδυνο θανάτου από COVID σε σύγκριση με τους μη χρήστες, και 84% λιγότερο από τους μη τακτικούς χρήστες. «Το ποσοστό νοσηλείας μειώθηκε κατά 100% στους τακτικούς χρήστες σε σύγκριση με τους μη τακτικούς χρήστες και τους μη χρήστες», αναφέρει η μελέτη.

Η εντυπωσιακή μείωση για τους τακτικούς χρήστες ιβερμεκτίνης ήταν εμφανής, παρά το γεγονός ότι οι τακτικοί χρήστες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από COVID. Οι τακτικοί χρήστες ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία και είχαν υψηλότερο επιπολασμό διαβήτη τύπου 2 και υπέρτασης, σε σχέση με τους μη τακτικούς χρήστες και τους μη χρήστες. Οι μη τακτικοί χρήστες ιβερμεκτίνης είχαν 37% μείωση του ποσοστού θνησιμότητας, σε σχέση με τους μη χρήστες.

Η μελέτη όρισε ως «τακτικούς χρήστες» εκείνους που χρησιμοποίησαν περισσότερα από 30 δισκία ιβερμεκτίνης σε διάστημα πέντε μηνών. Η δοσολογία της ιβερμεκτίνης προσδιορίστηκε με βάση το σωματικό βάρος, αλλά «το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού χρησιμοποιούσε μεταξύ δύο και τριών δισκίων ημερησίως για δύο ημέρες, κάθε 15 ημέρες».

«Η μη χρήση ιβερμεκτίνης συσχετίστηκε με 12,5 φορές αύξηση στο ποσοστό θνησιμότητας και επταπλάσιο κίνδυνο θανάτου από COVID-19, σε σύγκριση με την τακτική χρήση ιβερμεκτίνης», αναφέρει η μελέτη. «Αυτή η αποτελεσματικότητα δόσης – απόκρισης επιβεβαιώνει τα προφυλακτικά αποτελέσματα της ιβερμεκτίνης κατά του COVID-19».

Ο Cadegiani πιστεύει ότι η μελέτη κατέδειξε ένα «φαινόμενο δόσης – απόκρισης» – που σημαίνει ότι η αύξηση των επιπέδων ιβερμεκτίνης μείωνε τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου από COVID-19.

Ο Cadegiani έγραψε στο Twitter, «Μια μελέτη παρατήρησης με ένα μέγεθος και επίπεδο ανάλυσης όπως η δική μας είναι δύσκολο να επιτευχθεί και είναι ανέφικτο να διεξαχθεί ως τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή. Τα συμπεράσματα είναι δύσκολο να διαψευστούν. Τα δεδομένα είναι δεδομένα, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις σας.»

Ακολουθεί μια πιο λεπτομερής απόδοση της μελέτης:

https://www.cureus.com/articles/111851-regular-use-of-ivermectin-as-prophylaxis-for-covid-19-led-up-to-a-92-reduction-in-covid-19- θνησιμότητα-rate-in-a-dose-response-manner-results-of-a-prospective-observational-study-of-a-strictly-controlled-population-of-88012-subjects?email_share=true&expedited_modal=true

Η τακτική χρήση της ιβερμεκτίνης ως προφύλαξη για τον COVID-19 οδήγησε σε μείωση έως και 92% στο ποσοστό θνησιμότητας από COVID-19 με τρόπο δόσης – απόκρισης: Αποτελέσματα μιας προοπτικής μελέτης παρατήρησης ενός αυστηρά ελεγχόμενου πληθυσμού 88.012 ατόμων.

 

πηγη

Back to top button