breaking newsΔιεθνή

Ουκρανία: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης ο Ζελένσκι – Στα χέρια του Πούτιν ο πόλεμος

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση είναι η Ουκρανία και ο πρόεδρος της Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα της L’ Express, ο πόλεμος είναι πλέον στα χέρια του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Οι απειλές για τους Ουκρανούς αυξάνονται τόσο στη διεθνή σκηνή όσο και στην πρώτη γραμμή του μετώπου». Το Κίεβο θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν «ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα» ενόψει της εξασθένισης της υποστήριξης των ΗΠΑ και της αλλαγής διάθεσης στην Ευρώπη».

Οποιαδήποτε ευκαιρία για μια διάσπαση των Ευρωπαίων θα είναι απλά ευλογία για τον Putin» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει πως η Ουκρανία φοβάται ολοένα και περισσότερο πως η προσοχή των δυτικών συμμάχων που καθοδηγούνται από τις ΗΠΑ, στρέφεται από την Ουκρανία στο Ισραήλ.

«Υπάρχει ο κίνδυνος οι αμερικανικοί πόροι να διανεμηθούν τώρα εις βάρος της Ουκρανίας» υποστηρίζει η L’Express, το οποίο αναφέρει πως τα ευρωπαϊκά κράτη αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν τη δέσμευση που ανέλαβαν να προμηθεύσουν όπλα την περασμένη άνοιξη.

«Αυτή τη στιγμή, έχει αποσταλεί μόνο το 30% των πυρομαχικών που υποσχέθηκαν. Επιπλέον, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, οι παραγγελίες που γίνονται στους κατασκευαστές δεν επαρκούν για να εκπληρώσουν το καθήκον που έχει θέσει η Ουκρανία» επισημαίνει το δημοσίευμα.

PrimeNews.

Back to top button