breaking newsκοινωνία

Αλαλούμ με τα μηχανήματα ασφαλείας για την ομιλία Τσίπρα: Δεν τα ξηλώσαμε από το αεροδρόμιο λέει η ΥΠΑ

 

Ήταν της ΕΛΑΣ υποστηρίζει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας – Δεν διαψεύδεται η εικόνα ότι χρειάστηκαν τα μηχανήματα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα

Ένα απίστευτο αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με την εικόνα που δείχνει στην είσοδο του γηπέδου της Καλαμάτας στο οποίο εκφώνησε ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης, να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα μηχανήματα όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στα αεροδρόμιοα προκειμένου να ανιχνεύονται μεταλλικά αντικείμενα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς δεν μπορεί να διαψεύσει την εικόνα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι τα μηχανήματα αυτά δεν ξηλώθηκαν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τα μηχανήματα αυτά ήταν της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαιώνοντας την εικόνα ότι χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερα μηχανήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια για τον πρωθυπουργό επιλέγοντας να εστιάσει στην λεπτομέρεια ότι δεν ήταν του αεροδρομίου αλλά της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαιώνει ότι από το αεροδρόμιο παραχωρήθηκαν κολωνάκια χωροθέτησης καθώς ζητήθηκαν από την αστυνομία.

Τα κολωνάκια χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να οριοθετηθεί ένας κενός χώρος ανάμεσα στο σημείο που βρισκόταν η εξέδρα με ομιλητή τον πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους παριστάμενους στην εκδήλωση.
foto-kordela

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ έχει ως εξής:

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχου επιβατών από τον αερολιμένα Καλαμάτας. Όλα τα μηχανήματα, (Μαγνητικές Πύλες και X-Ray), είναι της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν μετακινήθηκαν από τον αερολιμένα «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος»

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει βγει και σχετική ανακοίνωση από το αρμόδιο αεροδρόμιο Καλαμάτας και τον Αερολιμενάρχη κ. Δημήτρη Μανδηλάρη νωρίς σήμερα το πρωί η οποία αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχων ασφαλείας ( X-RAY – Μαγνητικές πύλες κλπ ) του αερολιμένα στο χώρο ομιλίας του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα την 18-4-2019 διευκρινίσουμε ότι η πληροφορία αυτή δεν ισχύει.»

Όσον αφορά τα κολωνάκια χωροθέτησης (κορδέλες), σας ενημερώνουμε ότι παραχωρήθηκαν από το αεροδρόμιο Καλαμάτας δώδεκα (12) εξ αυτών καθώς ζητήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να επιτελέσει το έργο της. 

Η καταγγελία

Την παρουσία των μηχανημάτων ανίχνευσης (Μαγνητικές Πύλες και X-Ray) αποκάλυψε δημοσιογράφος της εφημερίδας Θαρρος που έγραψε σχετικά στο Facebook αναρτώντας τη σχετική φωτογραφία.

foto-keimeno1protothema
Back to top button