breaking newsκοινωνία

Απέραντη λασπούπολη η Σητεία. Δείτε από ψηλά τις πλημμύρες στο Οροπέδιο Λασιθίου….

Το Οροπέδιο του Λασιθίου μετατράπηκε σε μια τεράστια λίμνη με πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμους, καλλιέργειες και υποδομές, μετά και την χθεσινή νεροποντή που έπληξε για τρίτη φορά φέτος την περιοχή. Μεγάλα τα προβλήματα και στη Σητεία που μετρά τις πληγές της από την χθεσινή νεροποντή.

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν τόσο στο επαρχιακό δίκτυο όσο και σε δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης είναι τεράστιες, ενώ ευτύχημα είναι πως δεν θρηνήσαμε θύματα από τη μανία του νερού. Άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ επενέβησαν στην ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γυαλού και διέσωσαν 18 πολίτες που κινδύνευσαν μέσα στα σπίτια τους, από τη στάθμη του νερού που αυξανόταν επικίνδυνα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Το Οροπέδιο του Λασιθίου μετατράπηκε σε μια τεράστια λίμνη με πλημμυρισμένα σπίτια δρόμους καλλιέργειες και υποδομές , μετά και την χθεσινή νεροποντή που έπληξε για τρίτη φορά φέτος την περιοχή.

Τα εναέρια πλάνα του Νίκου Σαράντου αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής που είναι τεράστια όχι τόσο από την ένταση της θεομηνίας των τελευταίων ωρών, αλλά από την επανάληψη του καιρικού φαινομένου που λειτούργησε σωρευτικά φέρνοντας τους κατοίκους σε πλήρη απόγνωση. Η πρόγνωση Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή αλλά θα παραμείνει η αστάθεια κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα ξαναχαλάσει και αυτό θα φανεί τη Δευτέρα όπου και πάλι στις περισσότερες περιοχές θα έχουμε βροχερό καιρό. Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι δυτικοί τοπικά 7 μποφόρμ στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Στον χάρτη του meteo φαίνονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ. Την Τρίτη 09/04 τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 7 έως 8 μποφόρ.

mixanitouxronou

Back to top button