breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ανάπτυξη της ασύρματης υπηρεσίας 5G είναι ένα “τεράστιο πείραμα για την υγεία”, προειδοποιεί ο ειδικός της δημόσιας υγείας, καθώς οι εταιρείες κυττάρων εγκαθιστούν 800.000 πύργους στις ΗΠΑ

 

 

  • Η τελευταίας γενιάς ασύρματη υπηρεσία – 5G – εκτυλίσσεται σε επιλεγμένες πόλεις στις ΗΠΑ

  • Τα δίκτυα θα μεταδίδουν δεδομένα 100 φορές ταχύτερα χρησιμοποιώντας βραχύτερα κύματα ακτινοβολίας

  • Το νέο δίκτυο θα απαιτήσει 800.000 νέους πύργους μικρών κυψελών

  • Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η ακτινοβολία κυττάρων μπορεί να είναι καρκινογόνος

  • Τα νέα κύματα χιλιοστών που χρησιμοποιούνται στο 5G δεν έχουν μελετηθεί και η εισαγωγή τους αποτελεί ένα «πείραμα», προειδοποιεί καθηγητής δημόσιας υγείας

Ασύρματοι φορείς κατασκευάζουν πύργους κυψελών ένα ισχυρότερο, γρηγορότερο δίκτυο 5G, αλλά ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αποτελέσματα της ενημερωμένης υπηρεσίας για την υγεία είναι άγνωστα και δυνητικά επικίνδυνα.

Σήμερα, υπάρχουν 154.000 κυψέλες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ένωση ασύρματων επικοινωνιών CTIA. Μέχρι το 2026, εκτιμά ότι θα χρειαστούν άλλα 800.000 για την υποστήριξη του 5G.

Η ενημέρωση του δικτύου θα φέρει περισσότερους Αμερικανούς σε στενότερη εγγύτητα με κύματα χιλιομέτρων, ακτινοβολία πολύ μικρού κύματος.

Η έρευνα για την ακτινοβολία κυττάρων έδωσε αναμεμιγμένα ευρήματα, αλλά μερικές μελέτες έχουν συνδέσει παλαιότερες γενιές ασύρματων υπηρεσιών με καρκίνους της καρδιάς και τα αναπαραγωγικά όργανα και τα αποτελέσματα της 5G για την υγεία δεν έχουν μελετηθεί.

Οι πάροχοι ασύρματων δικτύων έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν πύργους 800.000 «μικρών κυψελών» για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του νέου κυψελοειδούς δικτύου 5G, αλλά ορισμένοι ειδικοί της δημόσιας υγείας προειδοποιούν ότι ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους

Οι πάροχοι ασύρματων δικτύων έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν πύργους 800.000 «μικρών κυψελών» για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του νέου κυψελοειδούς δικτύου 5G, αλλά ορισμένοι ειδικοί της δημόσιας υγείας προειδοποιούν ότι ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους

Το νέο δίκτυο είναι σχεδιασμένο για να υποστηρίζει 100 δισεκατομμύρια συσκευές, συνδέοντας στο διαδίκτυο οπουδήποτε μεταξύ 10 και 100 φορές τις ταχύτητες που ταξιδεύει η πληροφορία μέσω του δικτύου 4G.

Προκειμένου να διευκολυνθούν αυτές οι ταχύτητες, το νέο δίκτυο επικοινωνεί μέσω χιλιοστομετρικών κυμάτων (MMW) και όχι μικροκυμάτων, όπως έχουν οι προηγούμενες γενιές. Τα δίκτυα μικροκυμάτων είναι σχεδόν κορεσμένα, εξ ου και η μετάβαση στην σχεδόν ανέγγιχτη, χαμηλότερη συχνότητα MMWs για 5G.

Αλλά τα μικρότερα κύματα δεν μπορούν να ταξιδέψουν τόσο μακριά όσο και μέσα από πολλά είδη υλικών. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να υπάρχουν πολύ πιο ατομικοί «μικροκυψέλες» πιο κοντά – κάποιοι έχουν προτείνει ότι θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά των δρόμων στις ΗΠΑ.

Η τεχνολογία 5G είναι πολύ νέα για να έχει δοκιμαστεί πλήρως και να μελετηθεί από πολλά μέρη εκτός των παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

«Η ανάπτυξη κυψελοειδούς τεχνολογίας 5G ή πέμπτης γενιάς αποτελεί ένα τεράστιο πείραμα για την υγεία όλων των ειδών», δήλωσε ο Daily Mail Online.

Επειδή τα MMWs είναι ασθενέστερα από τα μικροκύματα, απορροφώνται κυρίως από το δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι η κατανομή τους είναι αρκετά εστιασμένη εκεί, «Δεδομένου ότι το δέρμα περιέχει τριχοειδή αγγεία και νευρικές απολήξεις, οι βιολογικές επιδράσεις MMW μπορεί να μεταδίδονται μέσω μοριακών μηχανισμών από το δέρμα ή μέσω του νευρικού συστήματος», γράφει ο Δρ Moskowitz στο blog του.

Είπε επίσης στο Daily Mail Online ότι ανησυχεί ότι το 5G θα χρησιμοποιήσει συχνότητες υψηλών συχνοτήτων ή χιλιοστομετρικά κύματα που μπορεί να επηρεάσουν τα μάτια, τους όρχεις, το δέρμα, το περιφερικό νευρικό σύστημα και τους ιδρωτοποιούς αδένες. «Τα χιλιοστά κύματα μπορούν επίσης να καταστήσουν ορισμένα παθογόνα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά», πρόσθεσε.

Ο Δρ Μόσκοβιτς δεν είναι μόνος του.

Η Διεθνής Εταιρεία γιατρών για το Περιβάλλον, οι θυγατρικές της σε 27 χώρες και περισσότεροι από 200 γιατροί και επιστήμονες ζητούν όλοι να σταματήσουν να κυκλοφορούν τα 5G “λόγω ανησυχίας ότι η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων 5G θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία αποτελέσματα », λέει ο Δρ Μόσκοβιτς.

Μέχρι στιγμής, οι προειδοποιήσεις τους έχουν ξεπεράσει.

Η Verizon ξεκίνησε την κυκλοφορία των 5G μικρών κυψελών σε 11 πόλεις το 2017 και η AT & T άρχισε να εγκαθιστά τη νέα γενιά υπηρεσιών στο Waco και το Ντάλλας του Τέξας καθώς και στην Ατλάντα της Γεωργίας φέτος.

Back to top button