breaking newsΕλλάδα

Καταδικάστηκαν από το Εφετείο οι Εσφιγμενίτες και καταζητούνται σαν κακούργοι – Ποινή κάθειρξης 17 ετών για τους μοναχούς

17 χρόνια στον Γέροντα Μεθόδιο και άλλα τόσο στον μοναχό Αντύπα ήταν η απόφαση του Εφετείου για τους Εσφιγμενίτες των οπίων η δίκη έγινε σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν οκτώ μοναχοί που κατηγορούνταν για το επεισόδιο με τις βόμβες μολότοφ στον Άγιον Όρος, τον Ιούλιο του 2013, κατά την προσπάθεια εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών τον ηγούμενο της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε στον μοναχό Αντύπα. 

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώτος κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός του επεισοδίου, ενώ ο δεύτερος που φέρεται να πέταξε μολότοφ καταδικάστηκε για έκρηξη, εμπρησμό, χρήση εκρηκτικών κ.ά. Με την ίδια απόφαση, άλλοι έξι μοναχοί  της Μονής Εσφιγμένου τιμωρήθηκαν με κάθειρξη 9 ετών και 5 μηνών, ο καθένας, για απλή συνέργεια στο επεισόδιο.

Πλέον οι μοναχοί καταζητούνται σαν κακούργοι καθώς θεωρούνται φυγόποινοι!!!

.pentapostagma.

 

Back to top button