breaking newsΕλλάδα

Κρήτη: Γερμανοί αξιωματικοί του ΝΑΤΟ κατέβασαν ελληνική και ανέβασαν… τη γερμανική σημαία

 

Σε ποινή 10 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στα Χανιά, οι δύο 23χρονοι Γερμανοί στρατιωτικοί που χθες “κατέβασαν” ελληνική σημαία για να υψώσουν την Γερμανική, στην περιοχή του Σταυρού, γράφει το zarpanews.gr.

 

Οι δύο 23χρονοι, που συνελήφθησαν από τις Ελληνικές αρχές σήμερα το μεσημέρι βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, και παρά το ότι δήλωσαν μετανιωμένοι για την πράξη τους, εντούτοις κρίθηκαν ένοχοι.

 

Κατά την διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν που πάνω στον ενθουσιασμό τους που είχαν φθάσει στη κορυφή του σημείου κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ανέβασαν την Γερμανική, χωρίς όμως όπως είπαν να επιδιώκουν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το Ελληνικό σύμβολο.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Απίστευτο περιστατικό το μεσημέρι της Κυριακής στον Σταυρό Ακρωτηρίου, με τους κατοίκους να αντιδρούν σε ενέργεια Γερμανών αξιωματικών του ΝΑΤΟ που υπηρετούν στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αξιωματικοί, μαζί με έναν μεταφραστή, μετέβησαν στον Σταυρό και για άγνωστο λόγο έκαναν υποστολή της ελληνικής και σήκωσαν την γερμανική σημαία!

Οι τρεις έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους του Σταυρού, αλλά και Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Άνδρες του ΤΑΕ έσπευσαν στον Σταυρό και συνέλαβαν τα τρία άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο, προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους προέβησαν σε αυτή την ενέργεια.

 

ΠΗΓΗ: https://www.parakritika.gr/

Back to top button