breaking newsκοινωνία

Κύπρος: O serial killer στραγγάλιζε τα θύματα του και τα έβαζε σε βαλίτσες. Φιλιππινέζα καταγγέλλει τον «Ορέστη» για βιασμό…

Νέος κύκλος ερευνών ξεκινά μετά και την παραδοχή του 35χρονου για τη διάπραξη επτά συνολικά δολοφονιών.

Οι διωκτικές αρχές θα στρέψουν την προσοχή τους σε τρία σημεία. Στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, στο πεδίο βολής της Ορούντας και στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο.

Ο ύποπτος θα οδηγηθεί το Μεγάλο Σάββατο στο δικαστήριο όπου θα ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του.

Από τις επτά δολοφονίες, τις οποίες ομολόγησε ότι διέπραξε ο 35χρονος, έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί, ενώ η μόνη σορός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι αυτή της Mary Rose.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Μεταξάς παραδέχτηκε στην ανάκριση ότι τις στραγγάλισε και στη συνέχεια τοποθέτησε τις σορούς σε βαλίτσες και επιχείρησε να τις εξαφανίσει στην περιοχή της Κόκκινης Λίμνης, κοντά στο Μιτσερό, για να τις εξαφανίσει.

Ο Νίκος Μεταξάς, ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι, όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο για διάταγμα κράτησης του ως υπόπτου για τον φόνο της 29χρονης Maricar απέρριπτε κάθε εμπλοκή του, στη συνέχεια κατά τη διάρκεια νέου κύκλου ανάκρισης, ομολόγησε τη διάπραξη τεσσάρων φόνων. Παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την Marirac Valtez Arquiola, και προσφέρθηκε να υποδείξει στους ανακριτές σημείο στο οποίο είχε πετάξει σε λάκκο ένα πτώμα άλλης γυναίκας.

Ο Μεταξάς κυνικά ανέφερε πως δεν θυμόταν την εθνικότητα της γυναίκας, που μάλλον είναι από την Ινδία ή το Νεπάλ. Στη συνέχεια υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο που είχε κρύψει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα.

Καταγγελία για βιασμό

Μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες κατήγγειλε για βιασμό τον καθ’ ομολογίαν serial killer της Κύπρου, Νίκο Μεταξά, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η τοπική εφημερίδα «Πολίτης».

Βλέποντας τις φωτογραφίες του δολοφόνου στα ΜΜΕ μετά τα πρώτα μακάβρια ευρήματα των επιθεωρητών, η γυναίκα προσήλθε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι ο 35χρονος ίλαρχος την είχε βιάσει πριν περίπου δύο χρόνια.

Εκλιπαρούσαν για έρευνες

O Νίκος Μεταξάς έχει παραδεχθεί τους φόνους: Της 38χρονης Μαρί Ρόουζ Τιμπούρκιο. Της 28χρονης Αριάν Παλάνας. Της Μαρικάρ Βαλτέζ. Μιας γυναίκας από το Νεπάλ ή τις Ινδίες. Τον διπλό φόνο της Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα, 36 χρονών από τη Ρουμανία και της κόρης της Έλενα Ναταλία Μπουνέα, 8 χρονών.

Ο εργοδότης της μητέρας της Μαρικάρ Πέτρος Κωνσταντινίδης, η οποία όπως όλα δείχνουν, είναι το τρίτο γνωστό θύμα του 35χρονου στρατιωτικού, μίλησε για λανθασμένους χειρισμούς από πλευράς υπευθύνων. Μεταξύ άλλων είπε ότι όταν πήγε με τη μητέρα της Μαρικάρ να καταγγείλει την εξαφάνιση, τον Δεκέμβριο του 2017, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τα χρήματα της αγνοούμενης εξακολουθούσαν να βρίσκονται στην τράπεζα.

Όπως εξήγησε ο εργοδότης της αγνοούμενης, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι μάλλον η Μαρικάρ έφυγε με κάποιον. Μιλώντας στο ΡΙΚ, δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και τμήματα, ανέφερε ότι λόγος της παρέμβασής του ήταν ότι εάν τότε γίνονταν διαφορετικά οι χειρισμοί από πλευράς αρμοδίων, ίσως κάποιο θύμα του «Ορέστη» να γλίτωνε. Παρακαλούσαμε, εκλιπαρούσαμε, είπε ο κ. Κωνσταντινίδης να ερευνήσουν το τηλέφωνό της αλλά δεν το έπραξαν, είπε, προσθέτοντας ότι πήγε τέσσερις φορές στην Αστυνομία για να τους πιέσει να κάνουν έρευνες. Τα θύματα είχαν δηλωθεί ως εξαφανισθέντα

Όσο αποκαλύπτεται η δράση του 35χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου τόσο εντείνονται οι πιέσεις προς τον υπουργό δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης Ιωνά Νικολάου και τον αρχηγό της κυπριακής αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους για λόγους ευθιξίας. Φαίνεται πως πολλά από τα θύματα είχαν δηλωθεί ως εξαφανισθέντα και τα στοιχεία τους βρισκόντουσαν στον κατάλογο που έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της η αστυνομία.

Εκ πρώτης όψεως, οι αστυνομικοί που δέχθηκαν τις καταγγελίες, δεν φαίνεται να ακολούθησαν την διαδικασία που προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα και να μην έκαναν την απαραίτητη έρευνα, ώστε να αποκαλυφθεί η τραγική κατάληξη αυτών των γυναικών. Στις περισσότερες περιπτώσεις θεωρούσαν ότι οι γυναίκες έφευγαν στα κατεχόμενα, αν και υπήρχαν στοιχεία που δημιουργούσαν τουλάχιστον υποψίες για έγκλημα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, επιρρίπτει ευθύνες στα κόμματα, τα οποία δεν θέλησαν να περιλάβουν τις εξαφανίσεις στο πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας που προβλέπει πότε γίνεται άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Η αστυνομία, είχε ζητήσει να επιτραπεί η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων στις περιπτώσεις εξαφανίσεων, αλλά η πλειοψηφία της Βουλής είχε θεωρήσει υπερβολική την απαίτηση, θεωρώντας πως θα πρέπει να διαφυλαχθεί το συνταγματικό δικαίωμα του απορρήτου στην επικοινωνία. Τα ξένα μέσα για τον serial killer New York Times και BBC σχολιάζουν τις νέες αποκαλύψεις του 35χρονου λοχαγού.

«Η Αστυνομία της Κύπρου ερευνά τις δολοφονίες επτά προσώπων από τον στρατιωτικό», γράφει η Washington Post, ενώ το Αbc news γράφει, «ο Κύπριος παραδέχθηκε επτά δολοφονίες».

Οι κυπριακές Αρχές κάλεσαν στο νησί κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα είναι τα θύματα του Νίκου Μεταξά. Το κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ θα αποτελείται από πέντε εμπειρογνώμονες οι οποίοι εξειδικεύονται σε τέτοιου είδους υποθέσεις, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Ήδη οι βρετανικές Αρχές έχουν το προφίλ του δράστη, όπως το έχουν σκιαγραφήσει από την κυπριακή αστυνομία και βάσει των πληροφοριών που έχουν συλλέξει στέλνουν στο νησί ιατροδικαστή, δικανικό Ψυχολόγο για να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του 35χρονο, σύμβουλο Εγκλημάτω, ανακριτή που έχει ασχοληθεί με ανάλογες υποθέσεις και εμπειρογνώμονα που έχει ασχοληθεί με ανάλογες υποθέσεις.

 

mixanitouxronou.com.

Back to top button