breaking newsΕλλάδα

Περίεργη καταγγελία Τούρκων ψαράδων: «Έλληνες άνοιξαν πυρ και κατέσχεσαν το σκάφος μας» – Στήνει διπλμωματική κρίση η Άγκυρα;

 

Ένα άγνωστο στα ελληνικά ΜΜΕ περιστατικό με την συμμετοχή των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην θαλάσσια περιοχή του ποταμού Έβρου, κατήγγειλαν Τούρκοι ψαράδες στο τουρκικό Αστυνομικό Τμήμα της παραποτάμιας του Έβρου πόλης Ενέζ.

Σε μια ιδιαίτερα ύποπτη καταγγελία προχώρησαν Τούρκοι ψαράδες, αναφέροντας στις τουρκικές αρχές ότι το ελληνικό Ναυτικό άνοιξε πυρ και κατέσχεσε το σκάφος τους σε τουρκικά ύδατα. 

Είναι απίθανο να έχει συμβεί το εν λόγω περιστατικό, καθώς εκτός του ότι δεν έχει λάβει δημοσιότητα, οι ελληνικές αρχές έχουν μάθει να «μετρούν» τους Τούρκους και χειρίζονται τις καταστάσεις ανάλογα, χωρίς να προχωρούν σε ακραίες πρακτικές.

Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι η Άγκυρα ετοιμάζει μια νέα κρίση και στήνει σκηνικό που υποβαθμίζει τις ελληνικές δυνάμεις, με στόχο την υφαρπαγή εδαφών και την «δικαιολόγηση» των προκλητικών μεθόδων της.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τουρκικό ΜΜΕ ομάδα τριών Τούρκων ψαράδων προσέφυγαν στην Τουρκική Αστυνομία στην πόλη Ενέζ, υποστηρίζοντας πως Έλληνες στρατιωτικοί κατάσχεσαν το σκάφος τους, μετά από καταδίωξη τους κατά την διάρκεια παράνομης μεταφοράς μυδιών στην Τουρκία.

Οι τρείς Τούρκοι ψαράδες όπως ομολόγησαν μετέφεραν παράνομα μύδια από το Δέλτα του ποταμού Έβρου προς την Τουρκία και ακολούθως ανοίχθηκαν στην θάλασσα. Το σκάφος των τριών Τούρκων ψαράδων εντοπίστηκε όπως ισχυρίζονται από περιπολικό σκάφος του Ναυτικού της Ελλάδας, το οποίο τους κυνήγησε.

Όπως αναφέρουν στην κατάθεση του στην Αστυνομία οι Τούρκοι ψαράδες, οι Έλληνες στρατιωτικοί άνοιξαν πύρ κατά την διάρκεια της καταδίωξης και τότε αυτοί έριξαν το σκάφος τους σε αμμουδιά, κατέβηκαν στην ακτή και έφυγαν.

Σύμφωνα με τους Τούρκους ψαράδες, οι Έλληνες στρατιώτες κατάσχεσαν το σκάφος τους, παρα το γεγονός όπως ισχυρίζονται ότι αυτό βρίσκονταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

 

 

pentapostagma.

Back to top button