breaking newsκοινωνία

Στα 7 θύματα ακόμη να πάτε σπίτι σας, Υπουργέ και Αρχηγέ;

Δυστυχώς, οι πληροφορίες επαληθεύτηκαν. Μάλιστα, ξεπέρασαν και τον αριθμό ο οποίος προκαλούσε τρόμο στις αρχές της εβδομάδας.

Χθες, την ώρα που οι πιστοί με δέος όδευαν στις εκκλησιές για να συμπάσχουν με τον Εσταυρωμένο, σε διάφορους λάκκους σταυρωνόταν και η κοινωνία μας. Παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα το μέγεθος της φρίκης, που πλάκωσε πάνω από τα βασανισμένο αυτό νησί. Απειλώντας τον κάθε νοήμονα άνθρωπο αυτού του τόπου.

 Το τέρας σταμάτησε στα 7 θύματα.(?) Πέντε γυναίκες και δύο παιδάκια. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Η Μεγάλη Εβδομάδα μετατράπηκε σε εβδομάδα των παθών για κάθε άνθρωπο με ελάχιστη συνείδηση. Σήμερα, ο Επιτάφιος θα αφορά όλους μας. Όχι επειδή ο καθένας μπορεί να σχετίζεται με το ανθρωπόμορφο τέρας. Αλλά επειδή κάθε τέτοιο φρικιαστικό γεγονός αφήνει σε όλους τα στίγματά του.

Το ζητούμενο είναι η Ανάσταση. Ο Θεάνθρωπος την βρήκε. Εμείς όμως; Θα ξεπεράσουμε άραγε το σοκ; Κυρίως, όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τις υποθέσεις της φρίκης, θα μπορέσουν άραγε να κάνουν Ανάσταση; Και δεν μιλάμε, βεβαίως, για το 35χρονο κτήνος. Αλλά για εκείνους, που, καθηκόντως, είναι επιφορτισμένοι με το βαρύ καθήκον να διερευνούν κάθε καταγγελία για κάθε έγκλημα. Πρωτίστως, οι προϊστάμενοί τους και ο πολιτικός προϊστάμενός τους.

Δεν είχαμε καμία πρόθεση τέτοιες άγιες μέρες να ασκήσουμε κριτική. Δυστυχώς, όμως, οι χθεσινές εξελίξεις, ο καταιγισμός αποκάλυψης φόνων και ανάσυρσης πτωμάτων, δεν μας επιτρέπει να το προσπεράσουμε.

Είχαμε από την περασμένη Τρίτη καλέσει τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό Αστυνομίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επειδή ήταν εξόφθαλμη η αμέλεια στην διερεύνηση των καταγγελιών που είχαν γίνει για την εξαφάνιση κάποιων αλλοδαπών γυναικών. Ήταν πασιφανής η ελλιπής αντιμετώπισή τους.

Προσπάθησαν να ξεπεράσουν τις βαρύτατες ευθύνες, εστιάζοντας στην ανάγκη να προχωρήσουν οι έρευνες. Κάποιοι πολιτικάντηδες μας είπαν πως όταν ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης  μπορούν να εξετασθούν οι ευθύνες.

Υπό το βάρος της πίεσης της κοινωνίας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας διόρισε, μας είπε, τριμελή επιτροπή από στελέχη του Αρχηγείου για να διερευνήσουν αν υπήρξε αμέλεια. Προκαλώντας ακόμη περισσότερο, αφού αποτελεί υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου ο διορισμός αστυνομικών για να διερευνήσουν ενδεχόμενες ευθύνες αστυνομικών!

Από χθες, ωστόσο, και το τελευταίο ψήγμα ανοχής έχει εκλείψει. Φτάσαμε στα 7 θύματα. Ο αριθμός από μόνος του θα έπρεπε να είχε ήδη αγγίξει κάθε προϊστάμενο.

Το πρωτοφανές σοκ της κοινωνίας έπρεπε από μόνο του να είχε ήδη οδηγήσει τους προϊσταμένους στο σπίτι τους. Το μέγεθος της φρίκης θα έπρεπε να είχε ήδη υποχρεώσει μερικούς σε υποβολή παραίτησης.

Δυστυχώς, όμως, για τον Ιωνά Νικολάου και τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου, δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τις καταγγελίες που είχαν γίνει για την εξαφάνιση κάποιων θυμάτων και την χλιαρή έως και ελάχιστη αντίδραση της Αστυνομίας.

Αρχικά βοούσαν οι καταγγελίες του κ. Κουτρουκίδη για την εξαφάνιση της Μαρί Ρόουζ και της κορούλας της. Και εκείνη η ανοικτή επιστολή προς τον Ιωνά Νικολάου. Χθες, όμως, προέκυψαν και οι καταγγελίες του κ. Πέτρου Κωνσταντινίδη, εργοδότη της Μαρικάρ, ο οποίος αποκάλυψε ότι πήγε πολλές φορές στην Αστυνομία και εκλιπαρούσε να ερευνήσουν πού βρισκόταν η κοπέλα διότι ήταν βέβαιος ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να φύγει ή να έκανε κακό στον εαυτό της. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Χθες, όμως, μετά την αποκάλυψη των φόνων της γυναίκας από την Ρουμανία και της κορούλας της, το βάρος καθίσταται ασήκωτο τόσο για τον Υπουργό όσο και για τον Αρχηγό.

Το βίντεο που προβλήθηκε από την Γωγώ Αλεξανδρινού σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν γίνει στην Αστυνομία για τις δύο εξαφανίσεις και όλα τα δεδομένα όπως παρουσιάστηκαν δεν επιτρέπουν την παραμικρή δικαιολογία.

Οι εικόνες από το σπίτι της γυναίκας έδειχναν ξεκάθαρα ότι δεν είχε φύγει για αλλού, αλλά ότι στιγμιαία κάπου πήγε και δεν επέστρεψε ποτέ. Και ο εκπρόσωπος του Σώματος έλεγε ότι είχαν φύγει με τα προσωπικά τους αντικείμενα από το σπίτι…

Σας το επαναλαμβάνω, κύριοι Ιωνά και Ζαχαρία, ο όρος ευθιξία, προβάλλει βασανιστικός για εσάς.

Επιτέλους, κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε τι πραγματικά σημαίνει ευθιξία και πότε πρέπει να επιδεικνύεται από ανώτερους, ασχέτως, αν ευθύνονται οι κατώτεροι.

Ειδικά εσένα, κύριε Ιωνά, στο ξαναλέω: Ακόμη ηχούν στα αφτιά μου οι κραυγές σου ότι έπρεπε να παραιτηθούν Υπουργός και Αρχηγός Αστυνομίας όταν δραπέτευσε ο Κίτας. Εκείνοι παραιτήθηκαν, αν και δεν τον φύλαγαν προσωπικά.

Πλέον, η αντοχή και η ανοχή των πολιτών έχει τελειώσει. Η απόφαση για εσάς είναι μονόδρομος: Πρέπει να πάτε σπίτι σας! Η πρόκληση για την κοινωνία έχει κορυφωθεί. Αν δεν το κάνετε, πολύ φοβάμαι ότι η συνέχεια θα βγει εκτός ορίων… Και δεν θα ευθύνονται οι πολίτες.

Όσο για το Προεδρικό, εντελώς λανθασμένα μιμείται ρόλους οι οποίοι συνάδουν με το πνεύμα των ημερών που διάγουμε. Δεν μπορεί να προσποιείται τον Πόντιο Πιλάτο και να είναι εδώ και δύο εβδομάδες σχεδόν, απών από τον όλεθρο που προκαλεί η απίστευτη φρίκη σε όλη την κοινωνία! Απλούστατα, διότι το βάρος της ευθύνης πέφτει και πάνω στο Προεδρικό!

philenews
Back to top button