breaking newsΕλλάδα

Στο έλεος του Ράμα η Χειμάρρα – Πρόεδρος «Ομόνοιας»: «Θέλουν να υφαρπάξουν τις περιουσίες μας» – «Η Αθήνα να θέσει το ζήτημα ξεκάθαρα

«Όταν η Ελλάδα αποφασίσει να σοβαρευτεί και θέσει τα θέματα ξεκάθαρα, δεν έχει καμιά τύχη η αλβανική κυβέρνηση να κάνει αυτά που κάνει», δήλωσε ο κ. Μπελέρης.

Για τα σχέδια απαλλοτριώσεων των γαιών ομογενών της Αλβανίας αλλά και την απόσυρση του σχετικού ΦΕΚ της αλβανικής κυβέρνησης, μίλησε ο Διονύσης Μπελέρης, πρόεδρος του παραρτήματος της Ένωσης Ομογενών «Ομόνοια» Χειμάρρας.

Επεσήμανε, ότι στην Αλβανία, όπως και στην Ελλάδα, μια υπουργική απόφαση παίρνεται πίσω μόνο με μια άλλη υπουργική απόφαση και πως η επίμαχη που ξεσήκωσε τις αντιδράσεις δεν είναι η μόνη που βάζει στο στόχαστρο τις περιουσίες των ομογενών.

«Ας υποθέσουμε ότι θα την πάρει πίσω ο κ. Ράμα: Υπάρχουν άλλες τέσσερις με πέντε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αυτής, που σκοπεύουν αποκλειστικά να υφαρπάξουν τις περιουσίες μας και να τις χαρίσει ο Ράμα στους πέντε φίλους του κατασκευαστές, για να τον στηρίξουν σε αυτή την πολιτική που κάνει, που είναι ταυτόσημη με του Ερντογάν», είπε ο κ. Μπελέρης.

Υπενθυμίζουμε πως ηχηρό μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έστειλαν οι Βορειοηπειρώτες, που για πολλοστή φορά γίνονται θύματα του αυταρχικού αλβανικού καθεστώτος και της παγερής αδιαφορίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Η ελληνική μειονότητα δραστηριοποιείται εκ νέου, αυξάνοντας τις προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και βγαίνοντας στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την αυταρχική πολιτική του Έντι Ράμα.

Οι προσφυγές σε διεθνή δικαστήρια είναι μια πράξη στην οποία η ίδια η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει προχωρήσει, αλλά αντ’ αυτού, για ακόμα μια φορά, προτιμάει την χλιαρή αδιαφορή ρητορική.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 πρόσθεσε ότι τα Τίρανα υποχρεώθηκαν σε ελιγμό μετά τις αντιδράσεις και πρόσθεσε πως η αλβανική κυβέρνηση «δεν έχει καμιά τύχη», αν όπως είπε, «η Ελλάδα αποφασίσει να σοβαρευτεί και να θέσει τα θέματα ξεκάθαρα».

Πριν από λίγες ημέρες, απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της γειτονικής χώρας, προχωρούσε στη δήμευση περιουσίας των Ελλήνων στη Χειμάρρα.

Απάντηση στην κίνηση αυτή, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας από το Βουκουρέστι, ότι «Αν ισχύει, θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη. Υπόθεση που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δε μας δίνει αισιοδοξία για την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας».

Ακολούθως, αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της αλβανικής εφημερίδας της κυβέρνησης το επίμαχο ΦΕΚ.

Πάντως, γνωστή αλβανική ιστοσελίδα διαψεύδει την είδηση περί απόσυρσης του ΦΕΚ που αφορά την δήμευση περιουσιών Ελλήνων στην Χιμάρα, το οποίο είχε αναρτηθεί την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα της Αλβανικής Κυβέρνησης. Μάλιστα το δημοσίευμα τονίζει πως το ΦΕΚ υπ. απ. 172 δεν έχει αφαιρεθεί από την αρμόδια ιστοσελίδα της Αλβανικής Κυβέρνησης.

Στην πραγματικότητα, για να ενισχύσει τα όσα ισχυρίζεται, παραπέμπει τους αναγνώστες του στην υπουργική απόφαση 708 που είχε δημοσιευτεί στις 21 Νοέμβριου 2018 και η οποία ήταν ελλιπής.

Σε ανακοίνωση της η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας έχει τονίσει πως το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή κατέβηκε από την ιστοσελίδα της Αλβανικής Κυβέρνησης. 

Όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί διότι το υπουργικό συμβούλιο της αλβανίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τέταρτη, θα πρέπει να λάβει απόφαση που να αναιρεί και τυπικά το συγκεκριμένο ΦΕΚ.

 

.pentapostagma

Back to top button