breaking newsΕλλάδα

Χ.Ακάρ προς Ε.Αποστολάκη: «Άμεση αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου» – Προκλητικές διεκδικήσεις από την Τουρκία

 

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε μέσα ενημέρωσης της γείτονος, με άμεσο μήνυμα-απαίτηση από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ακάρ ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο Ακάρ δήλωσε «με την στρατιωτικοποίηση των νησιών του που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα παραβιάζονται ξεκάθαρα οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Στα πλαίσια του δημιουργικού και ειλικρινούς διαλόγου και στα πλαίσια των καλών σχέσεων μας περιμένω από τον Έλληνα ομόλογο μου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το ζήτημα αυτό όπως και τα άλλα ζητήματα», όπως μετέδωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης.

Και συνέχισε: «Από τον Έλληνα ομόλογό μου – στα πλαίσια των καλών και ειλικρινών σχέσεων μας – περιμένω να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και σε αυτό το ζήτημα».

Ουσιαστικά ο πρώην Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θέτει το ζήτημα της πλήρους αποστρατικοποίησης των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Να σημειωθεί πως η δήλωση αυτή αναπαρήχθη άμεσα από τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και μάλιστα ως «έκτακτη επικαιρότητα».

Θυμίζουμε πως μόλις πριν από μερικές ημέρες σημειώθηκε νέα τουρκική πρόκληση με τουρκικά μαχητικά να παρενοχλούν ελικόπτερο Huey που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά από τη Ρόδο στη Μεγίστη (Καστελλόριζο).

Την προκλητική κίνηση της Άγκυρας επιχείρησαν να διαψεύσουν οι Τούρκοι ισχυριζόμενοι πως το περιστατικό ποτέ δεν έλαβε χώρα.

Ειδικότερα, Τούρκοι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλέστηκε το πρακτορείο Anadolu, ισχυρίστηκαν πως τα μαχητικά ουδέποτε προσέγγισαν επικίνδυνα το ελληνικό ελικόπτερο τύπου Huey. Προσέθεσαν πως τα F-16 εκτελούσαν προγραμματισμένα και τακτικά καθήκοντα στην περιοχή του Αιγαίου.

 

.pentapostagma.

Back to top button