breaking newsΜετεωροτρόμοςΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μυστήριο περιβάλλει τα περίεργα φλεγόμενα αντικείμενα που πέσαν στη Χιλή, καθώς οι ειδικοί αποκλείουν το ”μετεωριτικό ντους”

FILE PHOTO. © National Park Service

 

Όταν ένα μπαράζ απο ”φλεγόμενες μπάλες”  έπεσε πρόσφατα στη Χιλή, πολλοί υπολόγισαν ότι ήταν ένα ντους μετεωριτών ..

 Ωστόσο, η ανάλυση έχει απορρίψει από τότε αυτή τη θεωρία και οι εμπειρογνώμονες αγωνίζονται να εξηγήσουν τα μη αναγνωρισμένα πτώση αντικειμένων.

Τα μυστηριώδη, φλογερά φαινόμενα συντρίφθηκαν σε επτά θέσεις στο Dalcahue City στο χιλιανό νησί Chiloé αργά τον περασμένο μήνα. Δημιούργησαν εστίες πυρκαγιών που πυροσβέστες έπρεπε να αγωνιστούν για να σβήσουν.

Οι αρχικές ειδήσεις ανέφεραν ότι τα φλεγόμενα αντικείμενα ήταν πιθανότατα ένα μετεωριτικό ντους, ωστόσο μια ανάλυση από γεωλόγους από την Εθνική Γεωλογία και Εξόρυξη της Χιλής έκτοτε διαπίστωσε ότι κανένα από τα επτά σημεία συντριβής δεν περιείχε ίχνη μετεωρίτη.

Γεωλόγοι επιθεωρούν έναν από τους χώρους προσγείωσης. © Sernageomin

 

Με τους μετεωρίτες που αποκλείστηκαν τώρα, όσοι γνωρίζουν ότι το space junk είναι η πιο πιθανή εξήγηση για τις περίεργες προσγειώσεις, ωστόσο αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν περαιτέρω δοκιμές στις τοποθεσίες σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουν τι ακριβώς έπεσε από τον ουρανό αυτό το περίεργο βράδυ.

 

rt.com

 

Back to top button