breaking newsΔιεθνή

Βγαίνουν από τα τούνελ και διαλύουν άρματα με ρουκέτες

Μαχητές της οργάνωσης βγαίνουν από τις σήραγγες και διαλύουν με βόμβες αλλά και αντιαρματικά όπλα τα ισραηλινά τανκς

Ο Ισραηλινός στρατός εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας, ενώ την Πέμπτη ανακοίνωσε πως έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας. Όσο όμως προωθείται στον παλαιστινιακό θύλακα τόσο η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη.

Αυτό παραδέχτηκε και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ. «Είμαστε στην καρδιά της εκστρατείας. Είχαμε εντυπωσιακές επιτυχίες», είπε σημειώνοντας ωστόσο πως «η επιχείρηση είναι δύσκολη» και πως ο ισραηλινός στρατός υφίσταται «οδυνηρές απώλειες». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τουλάχιστον 332 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί από την 7η Οκτωβρίου.

Μάλιστα η Χαμάς έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο που δείχνουν τις φονικές ενέδρες που στήνει κατά την προέλαση του ισραηλινού στρατού. Μαχητές της φαίνονται να βγαίνουν από υπόγειες σήραγγες και να διαλύουν με βόμβες αλλά και αντιαρματικά ισραηλινά τανκς.

Κατά τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς, η Γάζα θα αποτελέσει «συμφορά για το Ισραήλ». Οι Ισραηλινοί πρέπει να περιμένουν «την επιστροφή των στρατιωτών (τους) μέσα σε μαύρους σάκους», με άλλα λόγια νεκρούς, διεμήνυσε χθες εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Ενδεικτικά ορισμένα από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί:

 

PrimeNews.

Back to top button