breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΑΙ Η ΓΕΝΕΥΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ 5G

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αντόντ Χότζερς, επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας της Γενεύης, ανακοίνωσε την απαγόρευση της ανέγερσης περαιτέρω 5G κινητών κεραιών στο καντόνι, σύμφωνα με μια συνέντευξη στο RTS.

Με βάση την αβεβαιότητα σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της νέας τεχνολογίας στην υγεία, το προσωρινό πάγωμα είναι το περισσότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση των καντονιών για να σταματήσει η ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας στη Βέρνη αποφασίζει όταν πρόκειται για το γενικό σχέδιο για την ανάπτυξη του 5G. Τα καντόνια ευθύνονται μόνο για την υλοποίηση του σχεδίου.

Οι κυβερνήσεις τόσο της Γενεύης όσο και της Βώ (Vaud) έχουν θέσει τώρα τα φρένα στην ανάπτυξη 5G στην επικράτειά τους θέτοντας ένα πάγωμα στις άδειες για την ανέγερση περαιτέρω 5G κεραιών. Τυχόν υπάρχοντες θα παραμείνουν.

Ενώ οι νέες κεραίες 5G που εγκαθίστανται πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν εκδοθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας, ο Hodgers, μέλος του Κόμματος των Πρασίνων, πιστεύει ότι απαιτείται ευρύτερος δημόσιος διάλογος ούτως ώστε να εξετάσει την επίδραση των ραδιοκυμάτων που εκπέμπονται από όλες τις εγκατεστημένες κινητές κεραίες 5G. 

Επιπλέον, πιστεύει ότι η Swisscom θα μπορούσε να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στις ανησυχίες του κοινού – η Swisscom ξεκίνησε πρόσφατα το δίκτυό της 5G, το οποίο δραστηριοποιείται στη Γενεύη και στην υπόλοιπη Ελβετία.

Μια ομάδα επιστημόνων ισχυρίζεται ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου, το κυτταρικό στρες, τους επιβλαβείς οργανισμούς, τις γενετικές βλάβες, την απώλεια μάθησης και μνήμης και τις νευρολογικές διαταραχές στους ανθρώπους.

Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου λέει ότι μερικές μελέτες σε ανθρώπους έχουν επικεντρωθεί ειδικά στους κεραίες τηλεφώνου και στον κίνδυνο καρκίνου, αλλά το επίπεδο ενέργειας των κυμάτων ραδιοσυχνοτήτων είναι σχετικά χαμηλό, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τους τύπους ακτινοβολίας που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου. όπως ακτίνες γάμμα, ακτινογραφίες και υπεριώδες φως.

Μια μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου το 2010 δεν διαπίστωσε σχέση μεταξύ του κινδύνου καρκίνου πρώιμης παιδικής ηλικίας και εκτιμήσεων της έκθεσης της μητέρας σε σταθμούς κεραίων κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το επόμενο σημαντικό γεγονός στο δράμα του 5G της Ελβετίας θα είναι η δημοσίευση έκθεσης από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος σχετικά με τις επιπτώσεις της 5G στην υγεία, που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

Πηγή

Back to top button