Διεθνή

Οι Ουκρανοναζί-τζιχαντιστές βομβάρδισαν τη Λαύρα της Ιεράς Κοίμησης του Svyatogorsk του Πατριαρχείου Μόσχας στο Ντόνετσκ! Αρκετοί τραυματίες! Σημαντικές ζημιές. Οι Ουκρανοναζί κρατούσαν ομήρους 300 μοναχούς και πολίτες και στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Nikolo-Vasilyevsky! Ελευθερώθηκαν από ρωσικό στρατό. Εντείνουν καταλήψεις ναών οι Ουκρανοφιλο-ουνίτες σχισματικοί!

Οι Ουκρανοί Ναζί-τζιχαντιστές αποφάσισαν να διαπράξουν άλλη μια πρόκληση βομβαρδίζοντας τη Λαύρα της Ιεράς Κοίμησης του Svyatogorsk που ανήκει στο πατριαρχείο Μόσχας στην περιοχή του Ντόνετσκ βόρεια του Σλαβιάνσκ. Υπήρχαν και πολλοί πρόφυγες. Αρκετοί τραυματίες από την επίθεση. Ισοπεδώνουν τα μοναστήρια…

Στο χωριό Νικόλσκογιε στην περιοχή του Ντονέτσκ, μαχητές του εθνικιστικού τάγματος Αϊντάρ έφτιαξαν θέσεις βολής ακριβώς στο χώρο της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Nikolo-Vasilyevsky, και κρατούσαν ομήρους περίπου 300 πολίτες και μοναχούςαναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Όταν αυτός ο οικισμός απελευθερώθηκε από ρωσικές μονάδες, κάποιοι από τους εθνικιστές σκοτώθηκαν, οι υπόλοιποι διαλύθηκαν. Οι όμηροι και τα κτίρια του μοναστηριού δεν υπέστησαν ζημιές.

Δεν έχουν ιερό και όσιο…

Όπως είπε ο Μητροπολίτης Αρσένιος, ο ηγούμενος του μοναστηριού της Λαύρας ης Ιεράς Κοίμησης, η βόμβα έπεσε κοντά στη γέφυρα που συνδέει τη Λαύρα και την πόλη Σβιατογκόρσκ.

Σχεδόν όλα τα παράθυρα στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην Εκκλησία ανατινάχτηκαν, ο ξενώνας της Λαύρας υπέστη ζημιές, όπου διαβιούσαν 520 πρόσφυγες, εκ των οποίων τα 200 ήταν παιδιά, αναφέρει το κανάλι Telegram της UOC. Κάποιοι τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού.

Όπως ανέφερε το UOJ, αρκετοί ναοί του UOC έχουν ήδη υποστεί ζημιές λόγω βομβαρδισμών. Ιερείς και ενορίτες σε όλες τις μητροπόλεις οργανώνουν κέντρα βοήθειας για τα θύματα. Ταυτόχρονα, εξτρεμιστές και εκπρόσωποι της εδαφικής άμυνας στη Δυτική Ουκρανία εντείνουν την κατάληψη εκκλησιών που ανήκουν στο πατριαρχείο Μόσχας.

Η Λαύρα Ιεράς Κοίμησης του Svyatogorsk με επίσημη δήλωσή της αναφέρει:

”Αεροπορική επίθεση στη Λαύρα Σβιατογκόρσκ  Svyatogorsk
Στις 12 Μαρτίου 2022, στις 22:00, πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή στη Λαύρα της Ιεράς Κοιμήσεως Σβιατογκόρσκ.

Μια εναέρια βόμβα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εξερράγη 50 μέτρα από τη γέφυρα που συνδέει τη δεξιά και την αριστερή όχθη του ποταμού Seversky Donets, και η οποία βρίσκεται στην είσοδο της Λαύρας Svyatogorsk.
Από την τρομερή δύναμη της έκρηξης, κουφώματα πετάχθηκαν έξω από τους ναούς της Λαύρας. Στους ξενώνες της Λαύρα, όλα τα παράθυρα και οι πόρτες χτυπήθηκαν από το ωστικό κύμα της έκρηξης. Αρκετοί τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στο Σβιατογκόρσκ, οι υπόλοιποι νοσηλεύτηκαν στο μοναστήρι. Δεν υπάρχουν νεκροί.
Το βράδυ της 12ης προς 13η Μαρτίου όλοι οι πρόσφυγες και οι μοναχοί μεταφέρθηκαν στα κελάρια του μοναστηριού.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 520 πρόσφυγες στη Λαύρα Svyatogorsk, 200 από αυτούς είναι παιδιά. Υπάρχουν περίπου 10.000 πρόσφυγες και ντόπιοι κάτοικοι στην πόλη Svyatogorsk.
Η διοίκηση της πόλης Svyatogorsk θα ασχοληθεί σύντομα με την αποκατάσταση του ενεργειακού εφοδιασμού στην πόλη Svyatogorsk και στη Λαύρα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας, διότι η θέρμανση ολόκληρου του μοναστηριακού συγκροτήματος εξαρτάται από την ηλεκτρική ενέργεια..
Η ηγεσία της Λαύρας ενημερώνει ότι δεν υπήρχαν στρατιωτικοί σχηματισμοί στο έδαφος της μονής και της πόλης. Το χτύπημα έγινε σε μια ειρηνική πόλη.”

Ο Μητροπολίτης Αρσένιος Ηγούμενος της Λαύρας έκανε σχετικό μήνυμα για την επίθεση. Δεν κατονομάζει για ευνόητους λόγους τον επιτιθέμενο γιατί το ρωσόφιλο στοιχείο υφίσταται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ουκρανία. Είναι σαφές ωστόσο ότι οι ουκρανοναζί χτυπούν ότι ανήκει στο πατριαρχείο Μόσχας αδιακρίτως. Έχουν καταληφθεί από ανίερη μανία.. Βέβαια ο μηχανισμός προπαγάνδας του ηθοποιού και .. σκηνοθέτη Ζελένσκι διαδίδουν το ανορθολογικό ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν το πατριαρχείο Μόσχας.

Για τους ουκροφασίστες ό,τι ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας υπόκειται σε καταστροφή!

Όπως και από το 2014, η Λαύρα της Ιεράς Κοιμήσεως Σβιατογκόρσκ συνεχίζει να δέχεται και να φιλοξενεί εκατοντάδες πρόσφυγες αναφέρει το orthochristian.

Το 2014, πρόσφυγες από τις επαρχίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ διέφυγαν από τον πόλεμο για να βρουν καταφύγιο στο μοναστήρι και τώρα προστίθενται κάτοικοι των πόλεων της επαρχίας Χάρκοβο, αναφέρει το Συνοδικό Τμήμα Μοναστηρίων και Μοναχισμού της Ρωσικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία τύπου της μονής, 269 άτομα, μεταξύ των οποίων 120 παιδιά, έφτασαν στο μοναστήρι την περασμένη εβδομάδα. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αποτελούν μεγάλες οικογένειες που φεύγουν από διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις. Από την Παρασκευή, στη Λαύρα φροντίζονταν 342 πρόσφυγες.

Οι Ουκρανοί Ορθόδοξοι πιστοί έχουν ανταποκριθεί στις ανάγκες των προσφύγων, στέλνοντας ανθρωπιστικό φορτίο, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, ρούχων, πάνες, φάρμακα κ.λπ., στο μοναστήρι.

Χάρη στη δουλειά της με τους πρόσφυγες, η Λαύρα έχει γίνει και κέντρο προσηλυτισμού στην Ορθοδοξία. Για παράδειγμα, το 2014, ο OrthoChristian ανέφερε ότι περισσότεροι από 30 πρόσφυγες βαφτίστηκαν στο μοναστήρι.

Κυριακή της Ορθοδοξίας μοναστηριοκλάστες μοναστηριομάχοι καταστρέφουν, βανδαλίζουν βεβηλώνουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ορθοδοξίας.Από την αναστήλωση των εικόνων στην κατεδάφιση ναών και μονών από τους Ουκρανοναζί.

Η ΕΡΤ και τα λοιπά κανάλια αποκρύπτουν από την ελληνική κοινή γνώμη ότι η ιστορική Λαύρα που βομβαρδίστηκε ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας για να μην εννοηθεί ποιός την χτύπησε. Λένε στερεότυπα ότι ”ανήκει στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία” απαλείφοντας ότι αυτή ανήκει σε Πατριαρχείο Μόσχας

dimpenews.com

Back to top button