breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ο κοινωνικός έλεγχος Big Brother της Κίνας πηγαίνει στην Αυστραλία..Ποια χώρα ειναι στην σειρά?

 

Η Αυστραλία ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της εκδοχής του συστήματος υψηλής τεχνολογίας του κινεζικού καθεστώτος για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των πολιτών της.

 

  Το λανσάρισμα που θα διεξαχθεί στη βόρεια πόλη του Ντάργουιν, θα περιλαμβάνει συστήματα παρακολούθησης της δραστηριότητας των ανθρώπων μέσω των κινητών τηλεφώνων τους.

Το νέο σύστημα βασίζεται σε προγράμματα παρακολούθησης στο Shenzhen της Κίνας, όπου το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (CCP) δοκιμάζει το Σύστημα Κοινωνικών Πιστώσεων του. 

Αξιωματούχοι του συμβουλίου του Ντάργουιν ταξίδεψαν στο Shenzhen, σύμφωνα με την NT News, για να «έχουν την ευκαιρία να δουν με ακρίβεια πώς λειτουργεί η έξυπνη τεχνολογία τους προτού ολοκληρωθούν πλήρως».

Στο Ντάργουιν, έχουν ήδη κατασκευάσει “πόλους, εξοπλισμένους με ηχεία, κάμερες και Wi-Fi”, σύμφωνα με την NT News, για να παρακολουθούν τους ανθρώπους, τις κινήσεις τους γύρω από την πόλη, τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν. Η παρακολούθηση θα πραγματοποιηθεί κυρίως με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά θα προειδοποιήσει τις αρχές με βάση τους προκαθορισμένους παράγοντες.

 

Όπως και στην Κίνα, το σύστημα επιτήρησης χαρακτηρίζεται ως πρόγραμμα “έξυπνης πόλης” και ενώ αξιωματούχοι της Αυστραλίας ισχυρίζονται ότι οι λειτουργίες του είναι καλοήθεις, έχουν ανακοινώσει ότι λειτουργούν για να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των κινητών τηλεφώνων και “Εικονικοί φράκτες” που θα ενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις αν οι άνθρωποι τους διασχίσουν.

“Θα σας στείλουμε έναν συναγερμό λέγοντας,” Υπάρχει ένα άτομο σε αυτόν τον τομέα που έχετε βάλει ένα εικονικό φράχτη γύρω. “ … Boom, μια προειδοποίηση πηγαίνει σε οποιαδήποτε αρχή, είτε εμείς είτε η αστυνομία να πούμε «κοιτάξτε την κάμερα πέντε», δήλωσε ο Josh Sattler, ο γενικός διευθυντής του συμβουλίου του Darwin για υπηρεσίες καινοτομίας, ανάπτυξης και ανάπτυξης, σύμφωνα με την NT News.

Η φύση των “εικονικών φραχτων” και το είδος της δραστηριότητας που θα ακούγεται ακόμα δεν είναι σαφής.

Το σύστημα προωθείται ως επί το πλείστον  ως ευνοϊκό. Ο Sattler είπε ότι θα πει στην κυβέρνηση “που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Wi-Fi, τι χρησιμοποιούν με το Wi-Fi ,τι βλέπουν στο YouTube κ.λπ. Όλα αυτά τα κομμάτια των πληροφοριών που μοιραζόμαστε με τις επιχειρήσεις. … Μπορούμε να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις ότι «το 80% των ανθρώπων χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα το Instagram στην περιοχή αυτή της πόλης, μεταξύ αυτών των ωρών».

Το έξυπνο Σύστημα Κοινωνικών Πιστώσεων του ΚΚΚ είναι σε θέση να παρακολουθεί κάθε άτομο στην κοινωνία, παρακολουθώντας κάθε στοιχείο της ζωής του -συμπεριλαμβανομένων των φίλων του, των ηλεκτρονικών αγορών, της καθημερινής συμπεριφοράς και άλλων πληροφοριών- και εκχωρεί σε κάθε άτομο μια βαθμολογία του πολίτη που καθορίζει το επίπεδό τους ελευθερία στην κοινωνία.

Το εργαλείο αποτελεί βασικό κομμάτι των προγραμμάτων του ΚΚΚ για την παρακολούθηση και τη δίωξη των αντιφρονούντων, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευόμενων πιστών και των ανθρώπων που αντιτίθενται στο κυβερνών κομμουνιστικό σύστημα.

Ο κινέζος δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τενγκ Μπιάο, επισκέπτης μελετητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, χαρακτήρισε το Σύστημα Κοινωνικών Πιστώσεων ως μια νέα μορφή τυραννίας που αποσκοπεί στην επανενεργοποίηση της ολοκληρωτικής κατοχής του Κ.Κ.Κ. στην κοινωνία.

 

“Στο παρελθόν υπήρξε ο ολοκληρωτικός ναζισμός και το ολοκληρωτικό σύστημα του Μάο Τσε Τουνγκ, αλλά ένα ολοκληρωτικό σύστημα που τροφοδοτείται από το διαδίκτυο και τη σύγχρονη τεχνολογία δεν υπήρχε πριν”, ανέφερε ο Τενγκ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο The Epoch Times .

“Το ΚΚΚ κάνει τώρα το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση ενός ολοκληρωτικού συστήματος υψηλής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας και παρακολουθώντας και καταγράφοντας κάθε λεπτομέρεια στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, η οποία είναι πολύ τρομακτική”.

Το καθεστώς επίσης δεν ενδιαφέρεται να διατηρήσει την τεχνολογία στα δικά της σύνορα. Εξάγει το σύστημα και το “μοντέλο της Κίνας” της ολοκληρωτικής κυβέρνησης, ως υπηρεσία του προγράμματος “One Belt, One Road”. 

Όταν το Κ.Κ.Κ. οικοδομεί την υποδομή του στο εξωτερικό, τα προγράμματα επιτήρησης και κοινωνικού ελέγχου αποτελούν μέρος του πακέτου.

Στο Darwin υπήρξε ώθηση να πηδήξουμε στο πρόγραμμα του ΚΚΚ. Οι τοπικοί αξιωματούχοι έκαναν μια συμφωνία φιλίας με την περιοχή Yuexiu, στο Guangzhou της Κίνας, το 2018. Σύμφωνα με τον John Garrick, ανώτερο λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin, η συμφωνία χαρακτηρίστηκε από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ως “μέρος της ζώνης υπογραφής του Προέδρου Xi Jinping και οδική πρωτοβουλία. “

Αυτό συνέβη μετά από μια προηγούμενη συμφωνία μεταξύ του Darwin και του Κ.Κ.Κ., στην οποία η πόλη υπέγραψε 99ετή μίσθωση του λιμανιού του Darwin σε κινεζική εταιρεία και το Κ.Κ.Κ. Ο Κινέζος ιδιοκτήτης, Ye Cheng, είχε αναφερθεί στη συμφωνία ως μέρος της One Belt, One Road.

Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει επίσης να εγείρουν ανησυχίες για τους Αμερικανούς ναυτικούς που σταθμεύουν στο Ντάργουιν, στο πλαίσιο του άξονα του Ομπάμα στον Ειρηνικό, σχετικά με το εάν το CCP είναι σε θέση να παρακολουθεί τα δεδομένα που συλλέγονται στα κινητά τηλέφωνα από τα συστήματά του στην περιοχή. Σύμφωνα με μια συμφωνία του 2011 μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας, τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα είναι εκεί μέχρι το 2040.

Και με παρόμοια ανησυχία, η απόφαση της Αυστραλίας να αρχίσει να εφαρμόζει τα προγράμματα του ολοκληρωμένου κοινωνικού ελέγχου του Κ.Κ.Κ. αντιπροσωπεύει σημαντική εξέλιξη στην ώθηση του πρότυπου του Κ.Κ.Κ.

Όπως αναφέρει ο The Epoch Times, το Κ.Κ.Κ. βλέπει την Αυστραλία ως πεδίο δοκιμών για προγράμματα που θέλει να εξαπλωθεί στη Δύση. Μετά την Αυστραλία έρχεται ο Καναδάς, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες – σε μια φαινομενική απομίμηση της στρατηγικής του Μάο Τσε Τουνγκ για να «περιβάλει τις πόλεις με την ύπαιθρο».

 

 

https://realnewsaustralia.com

Related Articles