breaking newsΔιεθνή

Έρευνες σε σπίτια μελών των «Πολιτών του Ράιχ» – Συνελήφθη ύποπτος για συμμετοχή στο σχέδιο απαγωγής του Γερμανού υπουργού Υγείας

Νέες έρευνες σε σπίτια μελών της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbuerger) σε πολλά κρατίδια διενεργεί από το πρωί η αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, έχει ήδη συλλάβει έναν ύποπτο για συμμετοχή στο σχέδιο απαγωγής του υπουργού Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung, έχουν συλληφθεί ακόμη ένας 49χρονος στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και ένας 61χρονος στην Έσση. Έρευνες διενεργούνται ακόμη στη Θουριγγία, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και στην Ρηνανία-Παλατινάτο.

Ήδη στο Κόμπλεντς δικάζονται μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ενωμένοι Πατριώτες», η οποία φέρεται να σχεδίαζε πραξικόπημα. Ένας άνδρας και μια γυναίκα κατηγορούνται ότι ήθελαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να απαγάγουν τον κ. Λάουτερμπαχ. Οι αρχές θεωρούν ότι οι «Ενωμένοι Πατριώτες» είναι υποστηρικτές της ιδεολογίας των «Πολιτών του Ράιχ», οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ως κράτος και πιστεύουν στην ιστορική Γερμανική Αυτοκρατορία.

Οι υποστηρικτές τους αρνούνται τις σημερινές δημοκρατικές και συνταγματικές δομές, όπως το κοινοβούλιο, τους νόμους και τα δικαστήρια, δεν θεωρούν ότι πρέπει να πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και πρόστιμα.

PrimeNews.

Back to top button