breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝθρησκεια

Συνδιοργανώτρια η Αρχιεπισκοπή Κρήτης σε εκδηλώσεις αιρετικών

Τον αιρετικό «Πατριάρχη» υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Μάρκος Μπόλαρης, τοπικοί άρχοντες και εκπρόσωποι της Αρμενικής παροικίας.

Όλοι εξέφρασαν τα καλωσορίσματά τους όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο οποίος είπε: «Η Εκκλησία της Κρήτης σας υποδέχεται θερμά, σ’ αυτήν την ιστορική επίσκεψη».

Σε εκδήλωση δε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, ο Καρεκίν πρόσφερε στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη έναν Σταυρό ενώ προσκάλεσε αυτόν και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ειρηναίο στην Αρμενία τονίζοντας: «τους θρησκευτικούς, ιστορικούς και παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν την Αρμενία με την Ελλάδα και την Εκκλησία Κρήτης».

Το φυσιολογικό ερώτημα, και εξεφρασμένο με άπειρη αυτοσυγκράτηση, θα ήταν: Τι δουλειά έχει η Αρχιεπισκοπή Κρήτης της Ορθοδόξου Εκκλησίας να είναι συνδιοργανώτρια σε εκδηλώσεις αιρετικών;

Επειδή όμως και αυτό έχει ξεφτίσει πια και δεν φαίνεται να ταρακουνά κανέναν, το νέο ερώτημα είναι:

Στην προφανή προσπάθεια των οικουμενιστών -οι οποίοι συνεργάζονται άπταιστα με την άθεη κυβέρνηση- να «περάσουν» στον λαό την ένωση με τους παπικούς και τους μονοφυσίτες που έχουν υπογράψει στις κοκτέιλ θολολογικές συναντήσεις τους, η Αρχιεπισκοπή Κρήτης προσφέρθηκε οικειοθελώς να συνδιοργανώσει αυτές τις εκδηλώσεις ή μήπως αναγκάστηκε;

Το τελευταίο προκύπτει εν μέρει και από την δήλωση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη στον Καρεκίν, ο οποίος Αρναουτάκης, αφού επανέλαβε τα περί θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών των Κρητών με την Αρμενική κοινότητα, τόνισε ότι «η Εκκλησία της Κρήτης, κλήρος και λαός υπηρετούν πιστά τις αρχές και τις αξίες του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη»!

Δεν ξέρουμε αν ο περιφερειάρχης έχει διορισθεί εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κρήτης (η του Φαναρίου για να είμαστε πιο ακριβείς), αυτό όμως που ξέρουμε είναι ότι πουθενά δεν ακούγεται ένα ηρωικό ΟΧΙ.

Τούτος ο Τόπος ερήμωσε. Έλεος πια. Όχι άλλο. Νέκρωσε τούτος ο Τόπος κάτω από τα τόσα ψόφια «ναι».

 

katanixi.gr

Back to top button