breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Τα σχολεία των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναγκαστούν να αφήσουν τα βιολογικά αρσενικά να συμμετάσχουν στις αθλητικές ομάδες των κοριτσιών κάτω από νομοσχέδιο που ψηφίστηκε

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, έχει εγκρίνει νομοσχέδιο που θα υποχρεώσει τα σχολεία να επιτρέψουν σε βιολογικούς άντρες που προσδιορίζουν ως γυναίκες να αγωνιστούν στις γυναικείες αθλητικές ομάδες. 

Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Αυτό το ριζοσπαστικό νομοσχέδιο θα εξαλείψει εντελώς τα αθλήματα των γυναικών και των κοριτσιών” , δήλωσε ο κ. Debbie Lesko (R-Arizona) σε ένα Daily Signal op-ed , επισημαίνοντας ότι ο νόμος για την ισότητα, ο οποίος πέρασε το Σώμα 236-173 την Παρασκευή , θα απαιτούσε όχι μόνο σχολεία, αλλά εκκλησίες, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και άλλα ιδρύματα να επιτρέπουν βιολογικά αρσενικά σε χώρους μόνο για γυναίκες, όπως μπάνια και αποδυτήρια, ” ακόμη και χωρίς οποιοδήποτε είδος ιατρικής διάγνωσης ή ψυχολογικής διάγνωσης “.

Ο νόμος για την ισότητα κατοχυρώνει το “σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου ” ως προστατευόμενο χαρακτηριστικό σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο για τα δικαιώματα των πολιτών, ο οποίος απαγορεύει τις θεσμικές διακρίσεις – ένα μέτρο που ακούγεται αρκετά αμείωτο, μέχρι οι επιπτώσεις του να αφομοιωθούν πλήρως.

” Αυτό το νομοσχέδιο αμαυρώνει το νόμο για τα δικαιώματα των πολιτών του 1964, που σβήνει δεκαετίες προόδου για τις γυναίκες σε όλη τη χώρα “, δήλωσε η Vicky Hartzler (R-Μισσούρι) σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, μια τελευταία προσπάθεια να εκτροχιάσει αυτό που χαρακτήρισε “Νόμος περί ανισότητας .”

Ο κ. Greg Steube (R-Florida) επιχείρησε να συμπεριλάβει μια τροπολογία για τη διατήρηση της προστασίας του Τίτλου IX, η οποία απαιτεί από τα σχολεία να παρέχουν χωριστά αθλητικά προγράμματα για τις γυναίκες, αλλά καταρρίφθηκε από Δημοκρατικούς, όλοι από τους οποίους αγκάλιασε το νομοσχέδιο όπως είναι

Ακόμη και ο κ. Dan Lipinski (D-Illinois), ο οποίος ήταν ο τελευταίος, είχε τελικά καταφέρει να εκφράσει την υποστήριξή του μετά από πιέσεις από ακτιβιστές και οκτώ Ρεπουμπλικάνοι διέσχισαν τα κόμματα για να ψηφίσουν υπέρ.

Η κοινότητα των LGBT έχει περιμένει σχεδόν 250 χρόνια ” για έναν τέτοιο νόμο, τον εκτοξευόμενο κ. Dan Cicilline (D-Rhode Island), καλώντας τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell να αναλάβει το μέτρο το συντομότερο δυνατόν – αν και είναι απίθανο να περάσει Ρεπουμπλικανική ελεγχόμενη Γερουσία, και ο Πρόεδρος Donald Trump το φέρεται να αντιτίθεται.

Ακόμα, οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου επέμειναν ότι οι αθλητές δεν είχαν τίποτα να φοβούνται από τη νομοθεσία, η οποία θα προστατέψει τους ανθρώπους LGBTQ από διακρίσεις στη στέγαση, την εκπαίδευση, την απασχόληση και σε άλλους τομείς.

” Πολλά κράτη έχουν νόμους για τη μη διάκριση σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και όλοι εξακολουθούν να έχουν γυναικεία αθλήματα “, δήλωσε ο Jerry Nadler (D-Νέα Υόρκη), απορρίπτοντας τα ” ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ” των αθλητών των τρανσέινγκ κατά τη διάρκεια μιας τελευταίας ακρόασης χωρίς να γνωρίζει ότι το Κοννέκτικατ, ένα από τα κράτη αυτά, απονεμήθηκε στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο στον τελευταίο διαγωνισμό των γυναικών σε γυμναστική των 55 μέτρων σε βιολογικά αρσενικά στη διαδικασία μετάβασης σε γυναίκες.

Ένα τρίο γυναικών πρώην αθλητών, συμπεριλαμβανομένης της αθλητικής ομάδας Martina Navratilova, προειδοποίησε τον περασμένο μήνα, σε μια επιστολή της Washington Post, ότι το νομοσχέδιο θα αποδεκατίζει τα γυναικεία αθλήματα, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς εκείνων που πιστεύουν ότι «τα κορίτσια μπορούν να ανταγωνιστούν και να κερδίσουν ενάντια στα αγόρια » άρνηση της επιστήμης ». Παρά τα χρόνια της LGBT υπεράσπισης, η Ναβρατιλόβα εκσπλαχνίστηκε πέρυσι αφού είπε ότι οι άνδρες που« διακηρύσσονται γυναίκες »δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταγωνίζονται τις γυναίκες.

 

 

https://www.rt.com

Related Articles