breaking newsΕλλάδα

Ντροπή:Η Χίλαρη Κλίντον και ο γαμπρός της κερδοσκόπησαν σε βάρος της Ελλάδας

Πόσο διεφθαρμένη είναι τελικά η Χίλαρυ Κλίντον που έφτασε στο σημείο να κερδοσκοπεί πάνω στο πτώμα μιας καταρηγμαμένης χώρας όπως η Ελλάδα, με σκοπό να μεγαλώσει την ήδη τεράστια περιουσία της. Αυτή η “φτηνή” όσο και πολύ πλούσια και αδίστακτη κυρία ήθελε να γίνει ο νέος Πλανητάρχης.

Όπως αποκάλυψαν τα Wikileaks, η Χίλαρυ Κλίντον έδινε απόρρητες πληροφορίες στον γαμπρό της και στέλεχος της Goldman Sachs Μαρκ Μεζβίνσκι. Ο τελευταίος εκμεταλλευόμενος την εσωτερική πληροφόρηση που διέθετε σχετικά με την προσχεδιασμένη υπαγωγή της Ελλάδας στο 1ο μνημόνιο, έστησε off shore hedge funds που κερδοσκόπησαν με τα ελληνικά CDS στο στοίχημα της χρεοκοπίας της Ελλάδος !

Τις απόρρητες πληροφορίες στον σύζυγο της κόρης της έδινε η Χίλαρι Κλίντον το 2012, με σκοπό εκείνος να τις χρησιμοποιήσει ανάλογα και να επενδύσει στην ελληνική κρίση.

Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας χρησιμοποίησε απόρρητες πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις κινήσεις Μέρκελ- Σόιμπλε το 2012, ώστε να παράσχει προνομιακή πληροφόρηση για τις κινήσεις του Βερολίνου στον γαμπρό της, που τζόγαρε μέσω του δικού hedge fund στην ελληνική ανάκαμψη.

Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ το 2015, καθώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών παραβίασε όλους τους κανονισμούς ασφάλειας και καταπάτησε όλες τις διατάξεις περί διαφάνειας και ευθύνης υπουργών.

Ο τζόγος στην ελληνική κρίση

Η ελληνική χροιά στο σκάνδαλο Κλίντον ήρθε ύστερα από τον αποχαρακτηρισμό των mail της.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο σύζυγος της κόρης της Μαρκ Μεζβίνσκι, δημιούργησε το 2011 ένα γκρουπ από παράκτια (offshore) funds, συνολικού ύψους 325 εκατομμύριων δολαρίων με την ονομασία Eaglevale Partners το οποίο είχε συνεργασία και ένα ειδικό καθεστώς με επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs. Η εταιρεία με έδρα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε από τον Mεζβίνσκι και δύο πρώην συνεργάτες του από την Goldman Sachs.

Κάποια στιγμή ο γαμπρός της Κλίντον άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα σε μια εποχή που στην Wall Street είχαν ελπίδες για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Για ένα διάστημα μάλιστα, ο Mεζβίνσκι εμφανιζόταν σε συνέδρια των hedge funds προκειμένου να προωθήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.  Ο ίδιος είχε συναντήσει κιόλας τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Νέα Υόρκη τον Αύγουστο του 2013 κατά την διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στις ΗΠΑ.

Το hedge fund που είχε συγκεντρώσει το ποσό των 25 εκατομμύριων δολαρίων από επενδυτές με σκοπό να αγοράσουν τραπεζικές μετοχές και ελληνικό δημόσιο χρέος, τερμάτισε την δραστηριότητά του πέρισυ, αφού έχει χάσει σχεδόν το 90 τοις εκατό της αξίας του.

Όντας επικεφαλής του Στειτ Ντιπάρτμεντ, το 2012, η Κλίντον και ο εξ’ απορρήτων σύμβουλος του Ιδρύματος Κλίντον, Σίντει Μπλούμενθαλ, μοιράστηκαν διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με το πώς η γερμανική ηγεσία έβλεπε τις προοπτικές για την ελληνική διάσωση, παραβαίνοντας τον κώδικα πολιτικής ηθικής δεοντολογίας που απαγορεύει τη χρήση μυστικών πληροφοριών για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων ή για τα συμφέροντα τρίτων.

Τον ίδιο μήνα που η Eaglevale δημιούργησε την off shore εταιρεία, ο Γκάρι Γκένσλερ, ο επικεφαλής της Αμερικανικής Επιτροπής Commodity Futures Trading, που ελέγχει τα hedge funds, ειδοποίησε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Χίλαρι Κλίντον ότι ένα πακέτο διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να «γυρίσει το κλίμα των αγορών» υπέρ των ελληνικών ομολόγων.

Από τότε ακολούθησαν κινήσεις της ίδιας για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, κινήσεις που από ότι φαίνεται θα έλυναν και το πρόβλημα του γαμπρού της Μαρκ Μεζβίνσκι. Μετά τις αποκαλύψεις, η Χίλαρι Κλίντον μετέβη στο FBI προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το γιατί χρησιμοποιούσε το προσωπικό της μέιλ κι όχι αυτό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

odosdrachmis

Back to top button