breaking newsΜετεωροτρόμοςΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Αφρικανική σκόνη, βροχές και άνεμοι μέχρι 9 μποφόρ αναμένονται για το διήμερο (χάρτης)

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο 04/05/2019 αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία από τα δυτικά στην υπόλοιπη χώρα.

 Βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις  έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο το Σάββατο και έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο την Κυριακή.

H συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης μέσα απο τον χάρτη του meteo

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων Αφρικανικής σκόνης, προκαλώντας κατά τόπους λασποβροχές.

 Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης τις πρωινές ώρες της Κυριακής 05/05.

Για σήμερα Παρασκευή  οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5. Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

mixanitouxronou.gr

Back to top button