breaking newsκοινωνία

Συνέλαβαν πορτοφολάδες στη Βικτώρια που έχουν συλληφθεί δεκάδες φορές και αφήνονται ελεύθεροι

Άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία σε Σταθμούς ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ, ψάχνοντας για άτομα που κλέβουν πορτοφόλια και τσάντες από επιβάτες – Εντοπίστηκαν 4 Ρουμάνοι εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τρεις, ενώ μία γυναίκα κατάφερε να διαφύγει.

 

 

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Εκνευρισμό προκαλεί στους αξιωματικούς της Αστυνομίας η φιλοσοφία της «ανακύκλωσης» που ακολουθείται από την Δικαιοσύνη, καθώς και στην συγκεκριμένη περίπτωση, τα μέλη της συμμορίας κλεφτών, έχουν συλληφθεί δεκάδες φορές με τελευταία φορά τον περασμένο Μάρτιο και απλά αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και τους ξαναβρίσκουν μπροστά τους οι ίδιοι αστυνομικοί που τους έχουν συλλάβει ξανά και ξανά.

 

Οι κακοποιοί από την άλλη πλευρά έχουν εμπεδώσει πως στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια που ακολουθείται η …«φιλοσοφία» περί αποσυμφόρησης των φυλακών μπορούν να δρουν ελεύθερα και δίχως επιπτώσεις και έτσι η …ανακύκλωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας απλά ρέει και διακόπτεται μόνο για 48ώρες κάθε φορά που συλλαμβάνονται μέχρι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μία τετραμελούς συμμορίας Ρουμάνων πορτοφολάδων, δύο αντρών και δύο γυναικών, που έχουν συλληφθεί δεκάδες φορές για τους ίδιους λόγους και απλά τους ξαναβρίσκουν στο ίδιο σημείο οι ίδιοι αστυνομικοί.

Η δράση των πορτοφολάδων ειδικά στο κέντρο της Αθήνας λειτουργεί αρνητικά ειδικά για τον τουρισμό και έτσι κλιμάκια αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας έχουν τοποθετηθεί σε Σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ, ώστε να εντοπίζουν εγκαίρως τέτοιες συμμορίες.

Τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας εντοπίστηκαν στον Σταθμό του Ηλεκτρικού στην Βικτώρια, να κλέβουν τα πορτοφόλια από ένα ζευγάρι Ισπανών, επενέβησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις από τους τέσσερις. Η τέταρτη συνεργός τους που είχε συλληφθεί ξανά μόλις τον περασμένο Μάρτιο και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους για πολλοστή φορά, κατάφερε να διαφύγει, ενώ οι άλλοι δύο άντρες και η μία γυναίκα οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα και θα παραπεμφθούν στον Ανακριτή.

Εξετάζεται για πόσες περιπτώσεις είναι υπεύθυνοι, ενώ όλοι τους, όπως προαναφέρθηκε έχουν απασχολήσει τις Αρχές …σε μόνιμη βάση.

 

.news247.gr

Back to top button