breaking newsΆποψη

Τράγκας: «Πνέουν οι άνεμοι του πολέμου στο Αιγαίο & την Α. Μεσόγειο»

 

 

Για ακόμη μια φορά ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, μέσα από την καθημερινή εκπομπή του «Εν Αθήναις» στα Παραπολιτικά 90,1 μίλησε για το μείζων θέμα του μεταναστευτικού στην Ελλάδα και έθιξε με τον «καυστικό» του λόγο τις αδυναμίες της Κυβέρνησης να το διαχειριστεί.

Αναλυτικά είπε:

«Μας ακούει. Έστω και αργά. Η επικοινωνία με τους Γάλλους και το ραντεβού με τον Τραμπ, έστω και καθυστερημένα, ίσως προσφέρουν κάτι στην άνυδρη και ανέμπνευστη εξωτερική πολιτική μας. Την ώρα μάλιστα που πνέουν οι άνεμοι του πολέμου, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Βέβαια, ο Κυριάκος θα ακούσει από τον Τραμπ, όσα του είπε ο Πομπέο στην Αθήνα. Δηλαδή, να τα βρούμε με την Τουρκία με καλόπιστες διμερείς συνομιλίες. Να μην λάβουμε υπόψη μας καθόλου τη συνθήκη της Λωζάνης. Μαθαίνω ότι τα ίδια του λέει στο τηλέφωνο και η κα Μέρκελ, η οποία αποθεώνει τον Ερντογάν εντός του γερμανικού κοινοβουλίου.

Η Τουρκία θα επιτεθεί σύντομα αξιοποιώντας και το πολιτικό κενό που θα υπάρξει λόγω της προεκλογικής εκστρατείας που υπάρχει ήδη στην Αμερική και μετά τη ρήξη του κυβερνητικού συνασπισμού θα υπάρξει και στη Γερμανία.
Δυστυχώς δεν θέλουμε να κοιτάξουμε κατάματα το οξύτατο πρόβλημα.

Ο πρωθυπουργός επιμένει στην υποδοχή των μεταναστών, στα hot spot και στην ανέλεγκτη διάβαση των συνόρων μας.
Επιμένει σε μη λύσεις που επιτρέπουν να εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος κατάσκοποι, σαμποτέρ και κομάντος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Πράξεις και ομιλίες επαναλαμβανόμενες παράγουν τα ίδια αποτελέσματα.

Θα γεμίσουμε εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους, για την ακρίβεια εκατομμύρια πριν το καταλάβουμε. Αντικαθιστούμε τον πληθυσμό και τους Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό με μουσουλμάνους που αποδεδειγμένα δεν έδειξαν καμία συμβατότητα με ουδεμία δυτική κοινωνία.
Πολύ σύντομα, θα έχουμε αναταραχές σε όλη τη χώρα και ίσως γι’ αυτό ο πρωθυπουργός και η ΝΔ σπεύδουν να φέρουν ένα δρακόντειο νομοσχέδιο (ιδιαίτερα αυταρχικό ) κατά των διαδηλώσεων.

Εάν ο κος πρωθυπουργός στο πλαίσιο της δικής του πολιτικής, αφαιρέσει τον ελεύθερο λόγο και περιορίσει το δικαίωμα της συνάθροισης, πολύ σύντομα θα έχει έναν ανορθόδοξο κλεφτοπόλεμο διαδηλώσεων και αντιδράσεων σε όλη τη χώρα. Και θα εμφανιστεί χωρίς καλά καλά να το καταλάβει ως προστάτης των μεταναστών και διώκτης των βασανισμένων από το μνημόνιο Ελλήνων.

Αυτοί οι νόμοι καταργούνται στην πράξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οριοθετήσουν τις μαζικές αντιδράσεις του κόσμου που νιώθει διωκόμενος στον τόπο του.

Εγώ οφείλω να προειδοποιήσω. Θα υπάρξουν μεγάλες και αιματηρές συγκρούσεις με τους μετανάστες, γιατί ουσιαστικά δεν ερωτάται αν συναινεί ο τοπικός πληθυσμός. Και γιατί η κυβέρνηση δεν πείθει ότι τα μέτρα που παίρνει είναι πραγματικά εκείνα που χρειάζονται για να λυθεί το πρόβλημα, αναφέρει το crashonline.gr

Σύντομα θα αποκαλυφθεί ότι περάσανε μέσα στον τόπο μας ολόκληρα τάγματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος χώρας.
Όπως λέει η ψυχιατρική η ισχυρογνωμοσύνη είναι ίδιον των ηλιθίων. Μόνο τα τελευταία δύο 24ωρα πέρασαν στην Ελλάδα, Δεκέμβριο μήνα 750 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ήδη σε μια θανάσιμη παγίδα. Για την ακρίβεια η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε θανάσιμη παγίδα. Ο Ερντογάν θέλει να προκαλέσει επεισόδιο. Παρανομεί. Αυθαιρετεί. Εκβιάζει και προκαλεί, για να μας πάει υπό την απειλή περιστρόφου σε τραπέζι διαπραγμάτευσης. Αν πάει ο Μητσοτάκης και κουβεντιάσει παραχωρήσεις και υποχωρήσεις, θα διαλυθεί το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας. Θα υπάρξουν εκτεταμένες διαδηλώσεις και συλλαλητήρια μεγαλύτερες από εκείνες των Πρεσπών και δεν αποκλείεται να έχουμε εμφύλιο σπαραγμό. Εάν δεν πάει στο τραπέζι, τότε ο πόλεμος είναι το επόμενο βήμα.

Ο κος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως μη γνωρίζων καθόλου τις διεθνείς σχέσεις και τις συνθήκες τις εποχής μας. Διαμαρτύρεται κατά του ΝΑΤΟ ότι δεν τηρεί ίσες αποστάσεις αλλά δεν ψελλίζει ούτε μία κουβέντα κατά των Γερμανών που μας έφεραν σε αυτή τη δεινή οικονομική θέση και σε αυτή την εθνική αδυναμία.

Η λογική λέει ότι δεν θα έχει πολλές μέρες στην εξουσία, γιατί τα γεγονότα εξελίσσονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στα εθνικά θέματα. Δεν έχει πλάτες, δεν έχει συμμάχους. Ακολουθεί πιστά τις γραμμές του Βερολίνου και του Open Society, χωρίς να αντιληφθεί ότι ως υπνοβάτης σαμουράι, πλήρως αφοσιωμένος στους Γερμανούς πήρε το ξίφος που του δώσανε και πάει να κάνει χαρακίρι.

Ο πρωθυπουργός δεν θέλει ή δεν μπορεί να κοιτάξει κατάματα το μεγάλο πρόβλημα.

Το μεταναστευτικό σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα αντικαθιστά τον ελληνικό πληθυσμό. Ο κος Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθεί ότι βράζει η χώρα.
Οι Τούρκοι έσβησαν από το χάρτη την Κρήτη, το Καστελόριζο. Έκοψαν στη μέση τη Ρόδο και εξαφάνισαν την Κάρπαθο και πολλά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Προωθούν de facto όλες τις επιδιώξεις τους και για αυτό γεμίζουν τα νησιά με την εμπροσθοφυλακή των τουρκικών δυνάμεων που είναι οι μετανάστες. Και ένα διαρκές πρόβλημα για όλους τους πληθυσμούς που αύριο πρέπει να αμυνθούν.

Ο φιλοκυβερνητικός τύπος προσπάθησε να αποκρύψει την έκταση του προβλήματος αλλά μέσα στη ΝΔ σοβεί ήδη μεγάλη κρίση. Και όχι μόνο εξαιτίας της προεδρικής εκλογής και των πιθανών βλέψεων που έχουν διάφορα στελέχη της.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε χθες την αλήθεια. Για το μεταναστευτικό και για τον τρόπο που χειρίζεται η ΝΔ τη συμφωνία των Πρεσπών. Μίλησε για λαθρομετανάστευση, παράνομη μετανάστευση και για το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι βράζει ολόκληρη η χώρα. Ζήτησε άμεση καταγγελία της συνθήκης αναγνώρισης του αλυτρωτισμού και επέκρινε την ευρω-γραφειοκρατία.

Κατήγγειλε τον Δένδια για ελαφρά αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής, ειδικά στο θέμα της Λιβύης. Και θύμισε – εκεί στο συνέδριο της ΝΔ- ότι το 2013 οι ροές δεν περνούσαν από τα μικρασιατικά παράλια στα ελληνικά νησιά. Πήγαιναν από Μάλτα και Ιταλία.

Δεν υπάρχει όμως το θέμα Σαμαρά στην κυβέρνηση. Υπάρχει και ο πυρήνας των Καραμανλικών που δυσφορεί με όσα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μόνο ο Άδωνις τον στηρίζει αλλά όπως γράφουν οι εφημερίδες αυτό οφείλεται σε μια συνολική συμφωνία που θέλει να κάνει η κυβέρνηση με την κα Τουλουπάκη.

Οφείλω να σας πω ότι ανέκρινα στην τηλεόραση επί πολύ ώρα τον κο Παπαγγελόπουλο και ταυτόχρονα πήρα στα χέρια μου ένα πλήθος πληροφοριών που κατέχουν οι Αμερικανοί και εμπεριέχονται και στα χαρτιά της κας Τουλουπάκη. Πραγματικά, η ανάκριση που έκανα στον εισαγγελέα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Όλα τα μέσα της Τουρκίας σήμερα υποστηρίζουν ότι είναι πανικόβλητη η Ελλάδα με το θέμα της Λιβύης. Επίσης, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το μνημόνιο αυτό για τα θαλάσσια σύνορα είναι δίκαια λύση που θα φέρει ισορροπία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Βέβαια, οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι αυτός που υπέγραψε εκ μέρους της Λιβύης εκπροσωπεί ένα πολύ μικρό μέρος της και ότι τα πράγματα εκεί δεν έχουν ξεκαθαρίσει.

Πάντως, οι εφημερίδες δημοσιεύουν νέους χάρτες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Λιβύη θα δώσει ένα οικόπεδο πάνω στις γραμμές της Ελλάδας, προκειμένου να σταλεί ένα γεωπολιτικό μήνυμα ότι η Τουρκία έχει ήδη αλλάξει σύνορα.
Πρέπει να πω προς την πλευρά του Μαξίμου, ότι είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα υπάρξουν εκτεταμένες αναταραχές στα νησιά, μετά από οδηγίες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας».

Back to top button