breaking newsΔιεθνή

Οι HΠΑ θα μεταφέρoυν τα πυρnvικά oπλα τoυ lντσιρλiκ στnv Σoύδα; Γι αυτo κoιλoπovαει ο Eρvτoγκαv;

Για μεταφορά πυρηνικά όπλων των ΗΠΑ στη Κρήτη κάνουν λόγοι οι Τούρκοι και το ερώτημα είναι αν γνωρίζουν κάτι σχετικό με το Ιντσιρλίκ….

Από εκεί θα μεταφερθούν τα πυρηνικά;

Το CNN Turk, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, κάνει λόγο για εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο νησί, ενώ Τούρκοι αναλυτές τραβούν περαιτέρω το σχοινί δείχνοντας την ως πιθανό σημείο σύγκρουσης, καθώς βρίσκεται πάνω στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

«Ίσως είναι προχωρημένες σκέψεις, αλλά υπάρχουν ερωτήματα αν τοποθετηθούν πυρηνικά (στην Κρήτη). Αφού στόχος θα είναι η Ρωσία», αναφέρει παρουσιάστρια του CNN Turk απευθυνόμενη στον Τούρκο στρατιωτικό αναλυτή, Μετέ Γιαράρ.

Αυτός με τη σειρά του απαντά πως «πιθανό σημείο σύγκρουσης θα είναι η Κρήτη. Διότι η συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη, ταυτίζεται σε αυτό ακριβώς το σημείο».

Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών και τη διεκδίκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Πριν από τα S-300, πήγαν και στρατιωτικοποίησαν ένα- ένα τα νησιά. Πρώτα ένα όπλο, μετά δύο και πέντε. Αργότερα ένα νησί, δύο νησιά κτλ. Δεν τους έφτασε αυτό, πήγαν και διεκδίκησαν κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».

 

πηγη

Back to top button