breaking newsΔιεθνή

ΕΛΗΞΕ. Τελικά τον σταμάτησε ο Λουκατσένκο! Οι Wagner επιστρέφουν στους στρατώνες τους. Συμφωνία Λουκατσένκο-Πριγκόζιν για αποκλιμάκωση!

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, ο ισχυρός άνδρας του Βάγκνερ συμφώνησε να σταματήσει τις «κινήσεις» των στρατευμάτων του, καθώς και μέτρα «για αποκλιμάκωση της έντασης».

O Prigozhin σε ηχητικό μήνυμα διέταξε τους μαχητές του: Για να αποφευχθεί η αιματοχυσία, επιστρέφουμε τα κομβόι μας στις βάσεις.
Ο Λευκορώσος πρόεδρος λέει ότι διαπραγματεύτηκε αυτό το Σάββατο με τον αρχηγό του Βάγκνερ για να σταματήσουν οι μετακινήσεις των στρατευμάτων της παραστρατιωτικής ομάδας στη Ρωσία και να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση.

«Ο Εβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει τις κινήσεις των ενόπλων της εταιρίας Βάγκνερ και μέτρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων», ανέφερε το ανεπίσημο κανάλι Telegram της Λευκορωσικής προεδρίας, Πουλ Περβόγκο.

Αποφυγή ενός λουτρού αίματος
Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η διαμεσολάβηση έγινε σε συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και διήρκεσε όλη την ημέρα.

«Αυτό που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι είναι απολύτως (…) αποδεκτό για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές του Βάγκνερ», πρόσθεσε ο Πουλ Περβόγκο.

Μια ανακοίνωση που επιβεβαιώθηκε από τον Evguén Prigojine, ο οποίος δήλωσε ότι οι άνδρες του «επιστρέφουν» στα στρατόπεδά τους για να αποφύγουν ένα λουτρό αίματος.BFΜΤV

O Prigozhin σε ηχητικό μήνυμα διέταξε τους μαχητές του: Για να αποφευχθεί η αιματοχυσία, επιστρέφουμε τα κομβόι μας στις βάσεις.

Oπερέτα το πραξικόπημα…ούτε ένα 24ωρο δεν κράτησε η φούρια του … Prigojine κατάλαβε ότι ως σολίστ τα θαλάσσωσε ... η παρτιτούρα ήταν λάθος

dimpenews.com

Back to top button