breaking newsΕλλάδα

Κολωνός: «Το παιδί ξαναβιάζεται» – Καταπέλτης η δικηγόρος της 12χρονης

 

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι η 12χρονη με τις εξελίξεις, όπως αναφέρει η δικηγόρος της – Το παιδί περιμένει τη δικαίωσή του

 

«Το παιδί ξαναβιάζεται»: Καταπέλτης είναι η δικηγόρος της 12χρονης από τον Κολωνό για την εισαγγελική πρόταση που αθωώνει τον Ηλία Μίχο από την κατηγορία του βιασμού, και η οποία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο στην οικογένεια όσο και στην κοινωνία.

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», η Ασπασία Ταραχοπούλου αναφέρει για την εισαγγελική πρόταση: «Όλη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη, εξοργισμένη, δεν το περίμενε. Το παιδί, το ίδιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει, -ακόμα και αν γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως, που θεωρούμε πως δεν θα την δεχτεί το σώμα των δικαστών και των ενόρκων-, πως οι ποινές για τα εγκλήματα που κατηγορείται ο Μίχος και τα οποία έχει παραδεχτεί δεν θα είναι αυστηρές. Το θέμα είναι πως το παιδί έχει περιγράψει ακριβώς πώς έγινε ο βιασμός, δηλαδή, σαν να ήξερε το άρθρο του ποινικού κώδικα, τι λέει για τον βιασμό, που είναι προφανές πως δεν το ήξερε».

Όπως εξηγεί η δικηγόρος, η εισαγγελέας θεώρησε πως δεν υπήρξε βία ή απειλή, στη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

Υπάρχει μήνυμα του Μίχου «πήγες ραντεβού, θα μου φέρεις τα μισά λεφτά»

Επίσης, για την κατηγορία της μαστροπείας, που επίσης η εισαγγελέας αθωώνει τον Μίχο, η κυρία Ταραχοπούλου σχολιάζει πως «πράγματι, υπάρχει ένα μήνυμα του Μίχου προς το παιδί, που λέει ‘’πήγες ραντεβού, θα μου φέρεις τα μισά λεφτά’’. Σύμφωνα με την κυρία εισαγγελέαήταν ένα αστείο». «Γελάσαμε πολύ όταν το ακούσαμε», σχολίασε ειρωνικά. Εξήγησε επίσης πως υπάρχουν ποινές για την γενετήσια πράξη με ανήλικο παιδί κάτω των 15 ετών αλλά ισόβια είναι μόνο για τον βιασμό.

«Εξοργιστικό να ακούγεται πως ένα 11χρονο παιδί είχε επιλέξει να εκδίδεται για να βιοπορίζεται»

Για το σχόλιο που έκανε συνήγορος κατηγορουμένων χτες στο OPEN πως «για να επιβιώσει η 12χρονη, είχε συγκεκριμένη στάση ζωής», εννοώντας πως το παιδί εκδιδόταν με την θέληση του, η κυρία Ταραχοπούλου αναφέρει: «άκουσα συμπτωματικά χτες το πρωί αυτή τη δήλωση της κυρίας Πανταζή και θεώρησα μετά από αυτό πως πρέπει να ακουστεί και η φωνή του παιδιού. Δεν είναι δυνατόν να λέμε πως ένα 11χρονο παιδί είχε επιλέξει να εκδίδεται για να βιοπορίζεταιΔεν είναι δυνατόν να λέγεται αυτό το πράγμαούτε μέσα στις δικαστικές αίθουσες, που έχει ειπωθεί, ούτε και δημόσια. Είναι εξωφρενικό, είναι εξοργιστικό, έχει αναστατωθεί όλος ο κόσμος, η ασέλγεια, η αποπλάνηση ενός ανηλίκου παιδιού, είναι το ειδεχθέστερο έγκλημαΕίναι δυνατόν ένα παιδί 11 χρονών να ξέρει τι είναι ‘’εκδίδομαι’’ και να επιλέγει; Είναι δυνατόν να επιλέξει;».

«Ξαναβιάζεται με όλα αυτά – Περιμένει την δικαίωσή της»

Επίσης, η συνήγορος της 12χρονης επισημαίνει πως το «παιδί επαναθυματοποιείται, ξαναβιάζεται αυτή τη φορά, με αυτά. Είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση». Η μικρή περιμένει την δικαίωσή της, να τιμωρηθούν όλοι όσοι φταίνε, το παιδί έχει πει πως δεν θέλει να πάνε στη φυλακή αθώοι. Να κάνει η δικαιοσύνη την δουλειά της, να βρει ποιοι είναι ένοχοι, για ποιες πράξεις είναι ένοχοι, να καταδικαστούν», επισήμανε.

Λύτρας: Υπάρχει κατάθεση της 12χρονης που αναφέρει πως ο 54χρονος μεταχειρίστηκε βία,

Και ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, με τη σειρά του μίλησε στο Mega για την υπόθεση λέγοντας πως: «Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου για τον βιασμό της ανήλικης λόγω αμφιβολιών. Είναι εξοργιστικό αυτό που ακούγεται από πολλούς που δεν έχουν πρόσβαση στην δικογραφία. Υπάρχει κατάθεση της 12χρονης που αναφέρει πως ο 54χρονος μεταχειρίστηκε βία, απείλησε τη 12χρονη, της έδειξε τα όπλα. Η 12χρονη δεν ήξερα αν αυτός είχε όπλα, πήγε μετά η αστυνομία και τα βρήκε στον χώρο του και τα κατέσχεσε. Υπάρχει βία», είπε αρχικά.

«Ο κόσμος που έχει εξαγριωθεί δεν είναι τυχαίο. Δεν έχει πατήσει πουθενά η εισαγγελέας για να έχει αυτή την πρόταση, δεν πατάει πουθενά η εισαγγελική πρόταση», συνέχισε ο κ. Λύτρα.

Μπορεί ο 54χρονος να δηλώνει ερωτευμένος για να αποφύγει την κατηγορία του βιασμού;

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, «ο 54χρονος πράγματι δήλωσε ότι ήταν ερωτευμένος με την 12χρονη και ότι δημιούργησε….σχέση και ότι δεν μεταχειρίστηκε βία. Αυτός ήταν ο ισχυρισμός του για να αποφύγει το αδίκημα του βιασμού. Η 12χρονη περιέγραψε τον βιασμό της και παρόλα αυτά η εισαγγελέας είπε με την πρότασή της να απαλλαγεί από το αδίκημα του βιασμού ο 54χρονος».

«Καθηγητές πανεπιστημίου είπαν πως το παιδί λέει την αλήθεια»

Και συνέχισε: «Ήρθαν πολλοί άνθρωποι καθηγητές πανεπιστήμιου που είδε τα βίντεο με τις καταθέσεις του παιδιού και είπε πως το παιδί λέει αλήθεια με την μητέρα και το εξήγησε επιστημονικά. Η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την 12χρονη εδώ και 18 μήνες, κάθε βδομάδα έστελνε γνωμάτευση που έλεγε ότι το παιδί λέει την αλήθεια και ειδικά στο θέμα της μητέρας της. Ήρθε ένας άλλος ψυχίατρος και είπε το ίδιο. Όλη η οικογένεια της μητέρας το ίδιο λένε, τι, είναι όλοι συνεννοημένοι, επιστήμονες και μη;».

Για την στάση της κατηγορούμενης μητέρας της 12χρονης, ο δικηγόρος σημειώνει: «Yπάρχουν τα μηνύματα που ζητάει η μητέρα από την μικρή επιμόνως χρήματα. Και το εξήγησε ότι επειδή το παιδί το βοηθούσαν κάποιες συγκεκριμένες κυρίες και έχουν καταθέσει, πήγαινε εκεί και της έδιναν χρήματα. Για το ότι ο κατηγορούμενος πήγαινε το παιδί σε οίκους ανοχής, η εισαγγελέας δεν είπε τίποτα. Έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο που το παιδί περιγράφει αυτό που γινόταν στους οίκους ανοχής, όποιος το ακούσει θα φρίξει».

«Θεωρώ πως η ποινή κάθειρξης του Μίχου θα είναι άνω των 20 ετών»

Ο κ. Λύτρας τόνισε κλείνοντας πως: «Δεν μπορεί να εξαιρεθεί στην παρούσα φάση η συγκεκριμένη εισαγγελέας και να πούμε ότι είναι πρόταση και όχι απόφαση. Παρόλα αυτά θα ‘’φάει’’ πολλά χρόνια ο κατηγορούμενος. Κατηγορείται για 3 κακουργήματα που προβλέπεται ποινή μέχρι 15χρονια για την κάθε πράξη και κάποια πλημμελήματα. Θεωρώ πως η ποινή κάθειρξής του θα είναι άνω των 20 ετών».

primenews

Back to top button