breaking newsΔιεθνή

Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί ευθέως το πρόεδρο της αντιπολίτευσης για την επίθεση στα Δικαστήρια Κωνσταντινούπολης

 

Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της εθνικιστικής Αϊντινλίκ «Σειρά επιθέσεων σε τζαμί, δικαστήριο, εκκλησία και ταξί

Μία περίεργη προεκλογική ατμόσφαιρα δημιουργείται στην Κωνσταντινούπολη, το κέντρο βάρους των δημοτικών εκλογών, που ή θα καταστήσουν ισόβιο τον Ερντογάν στην εξουσία ή που θα αναδείξουν το νέο πρόεδρο της Τουρκίας σε 4 χρόνια. Οι αλλεπάλληλες επιθέσεις σε τζαμιά, εκκλησίες και χθες στο εμβληματικό δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, αν και από διαφορετικές ένοπλες δυνάμεις κάθε φορά, έχουν θορυβήσει και κινήσει υποψίες ότι η εκλογή στην Κωνσταντινούπολη προσπαθεί να καθοριστεί από παράκεντρα εξουσίας.

Το πρωτοσέλιδο

Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της εθνικιστικής Αϊντινλίκ «Σειρά επιθέσεων σε τζαμί, δικαστήριο, εκκλησία και ταξί. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί η αντίληψη ότι δεν υπάρχει ασφάλεια».

Επακόλουθα κι η πολιτική εργαλειοποίηση της επίθεσης από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν σήμερα, αποδίδοντας ευθέως την ευθύνη στην αντιπολίτευση και τον πρόεδρό της, ανεβάζοντας το προεκλογικό θερμόμετρο.

“Η θλιβερή κατάσταση του CHP, το οποίο έχει γίνει ένα εργαλείο όσων έχουν σχέδια για την Τουρκία, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά με την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Ο μεγαλύτερος προστάτης των τρομοκρατών που πραγματοποίησαν αυτή την επίθεση και εκείνων που τους διέταξαν είναι τα στελέχη του CHP, ιδιαίτερα ο πρόεδρός του”, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος.

PrimeNews.

Back to top button