breaking newsκοινωνία

Έφυγε σε ηλικία 72 ετών ο Δημήτρης Χριστόφιας

‘Εφυγε σήμερα από τη ζωή,  ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του αρχικά στη Μεταμοσχευτική Μονάδα και στη συνέχεια την Ενταντική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. 

 

Σύμφωνα με τον προσωπικό του Ιατρό, Μιχάλη Μηνά, χθες έγινε σύσκεψη όλων των γιατρών που εμπλέκονταν στη θεραπεία τουκαι  κρίθηκε πως η κατάσταση ήταν πάρα πολύ κρίσιμη και μη αναστρέψιμη.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας διετέλεσε ως ο 6ος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου από τις 28 Φεβρουαρίου 2008 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013, οπότε και τον διαδέχτηκε στο αξίωμα ο Νίκος Αναστασιάδης. 

Η πρώτη  κυβέρνηση Χριστόφια ανέλαβε καθήκοντα στις 28 Φεβρουαρίου του 2008, δηλώνοντας τα ακόλουθα στη Βουλή των Αντιπροσώπων την ίδια ημέρα: «Ο στόχος της προεδρίας μας είναι να πετύχουμε λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική που να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό. Λύση που να καθιστά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να αποκλείει τα όποια δικαιώματα στρατιωτικής επέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας από ξένες δυνάμεις. Λύση που να επανενώνει το έδαφος, το λαό, τους θεσμούς και την οικονομία της χώρας μας στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

 

kathimerin

Back to top button