breaking newsΕλλάδα

«Εισβολή» Τούρκων στη Θράκη ενόψει εκλογών: Η Άγκυρα ετοιμάζει λεωφορεία για στήριξη του ΚΙΕΦ – Προπαγάνδα από τα τουρκικά ΜΜΕ

 

Η υβριδική εισβολή των Τούρκων στη Θράκη συνεχίζεται, καθώς ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ναυλώνονται λεωφορεία από την Τουρκία για την μεταφορά Τούρκων, με σκοπό την στήριξη του φιλοτουρκικού κόμματος στη Θράκη.

Για μια ακόμη φορά η Τουρκία βάζει χρήματα για να μπούνε λεωφορεία για να έρθουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα.

«Στις γενικές εκλογές στην Δυτική Θράκη στις 7 Ιουλίου, μεταφέρουμε τα μέλη μας στην κάλπη, για να πούμε για μία ακόμη φορά “Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο”. Με συντονισμό από τα κεντρικά γραφεία του συλλόγου μας, θα μπει λεωφορείο από όλα τα παραρτήματα μας. Μπορείτε να ενημερωθείτε από το παράρτημα στην περιοχή σας.

Παράρτημα Τσανάκκαλε- Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης»

Δείτε την ανάρτηση:

Παράλληλα, ένα δημοσίευμα, ενδεικτικό της σχέσης του φιλοτουρκικού κόμματος με το τουρκικό κράτος, έκανε την εμφάνισή του στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, με την επικεφαλής του κόμματος να προχωράει σε μια σειρά παραπλανητικών δηλώσεων για τους στόχους του ΚΙΕΦ.

Η Αθήνα δεν διαβουλεύεται με την εθνοτουρκική μειονότητα στα βορειοανατολικά της για τις δικές της υποθέσεις, όπως ανέφερε την Παρασκευή ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα που συγκεντρώνει συντριπτική υποστήριξη από τη «μειονότητα», αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η περιοχή της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα φιλοξενεί περίπου 150.000 μουσουλμάνους Τούρκους. Το κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης (FEP) έλαβε συντριπτική υποστήριξη σε δύο επαρχίες της Δυτικής Θράκης στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον περασμένο μήνα, συνεχίζει το τουρκικό δημοσίευμα.

«Η κυβέρνηση δεν δέχθηκε την προσφορά του FEP να ενεργήσει ως διαμεσολαβητής», είπε στο Anadolu η επικεφαλής του κόμματος Cigdem Asafoglu. «Ελπίζω ότι αυτοί που κυβερνούν τη χώρα θα δουν την αλήθεια από δω και πέρα ​​και θα αναγνωρίσουν τον ρόλο του κόμματος», τόνισε η Asafoglu.

Επέκρινε την πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να περιορίσει την αυτονομία των μουφτήδων στη Δυτική Θράκη. Η Asafoglu δήλωσε ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη τους σχετικά με το διάταγμα, το οποίο αφορά άμεσα την τουρκική μειονότητα. «Αν μας συμβουλευόταν, ίσως θα μπορούσαμε να βρούμε τη χρυσή τομή», τόνισε.

Η κ. Asafoglu δήλωσε παραπλανητικά ότι το τουρκικό κόμμα θα μπορούσε να ενεργήσει ως διαμεσολαβητής μεταξύ της Αθήνας και της τουρκικής μειονότητας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι «Έλληνες μουσουλμάνοι» έχουν καθαρά τουρκική εθνική συνείδηση και δρουν εκ μέρους και υπέρ της Άγκυρας, εξυπηρετώντας τα τουρκικά συμφέροντα εντό ελληνικού εδάφους.

pentapostagma

Back to top button