breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας σηματοδοτεί την παγκόσμια έκκληση να σταματήσει το 5G

και ανοίγει τον δρόμο για τους ηγέτες σε άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο βήμα, προστατεύοντας έτσι τους πολίτες τους από μια τεχνολογία δυνητικά εξαιρετικά επικίνδυνη και μη δοκιμασμένη.

Σε μια πρωτοφανή και πρωτοποριακή δράση, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, υποστήριξε προσωπικά μια διεθνή έκκληση για να σταματήσει η αμφιλεγόμενη εξέλιξη των 5G ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών τηλεπικοινωνιών μικροκυμάτων.
5G, μια νέα ζώνη συχνότητας που εισάγεται από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως έχει εξεταστεί από περισσότερους από 2.000 επιστήμονες και 1.400 ιατρούς από όλο τον κόσμο, που παρουσιάζουν άμεση απειλή για την ανθρώπινη υγεία, καθώς και για τα ζώα, τα έντομα και τα φυτά.
Δεν έχουν διεξαχθεί δοκιμές ασφαλείας για να εξασφαλιστεί η ασφάλειά τους, παρά το γεγονός ότι το 5G λειτουργεί σε 10 έως 100 φορές υψηλότερες συχνότητες από τους πομπούς πύργων 3 και 4G.

Η ανάπτυξη του 5G θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση εκατομμυρίων κεραίων σε αποστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 10 έως 12 σπίτια σε αστικές περιοχές. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι αυτό θα υπονομεύσει τους πολίτες που ζουν σε αστικές περιοχές σε μια αναπόφευκτη ανατροπή της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης.

Μια έκθεση 2017 από περισσότερους από 230 επιστήμονες και γιατρούς από 41 χώρες εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τη σταθερή επέκταση της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες (EMF). Δηλώνουν ότι ακόμη και πριν από την κυκλοφορία του 5G, “Πολλές πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις έδειξαν ότι το EMF επηρεάζει τους ζώντες οργανισμούς σε επίπεδα αρκετά κάτω από τις περισσότερες εθνικές και διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές.” *

Αυτές οι επιδράσεις περιλαμβάνουν τον κίνδυνο καρκίνου, το κυτταρικό στρες, την αύξηση των επιβλαβών ελευθέρων ριζών, τις γενετικές βλάβες, τις δομικές και λειτουργικές αλλαγές στο ανθρώπινο αναπαραγωγικό σύστημα, τα ελαττώματα μάθησης και μνήμης, τις νευρολογικές διαταραχές και τις αρνητικές επιπτώσεις στη γενική ευημερία των ανθρώπων. Η βλάβη υπερβαίνει τους ανθρώπους, καθώς υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις επιβλαβών επιδράσεων τόσο στα φυτά όσο και στα ζώα.

Στην Πολωνία, το κοινό χρησιμοποιείται ως ινδικά χοιρίδια σε ένα πείραμα 5G για να ελέγξει την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας. Οι ακόλουθες πόλεις χρησιμοποιούνται δοκιμαστικά: Βαρσοβία, Λοτζ, Γκλίβιτς.

Η ίδια διαδικασία λαμβάνει χώρα σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και πολλές άλλες χώρες.

Η μεγαλύτερη μελέτη στον κόσμο «Εθνικό πρόγραμμα τοξικολογίας» (NTP) αποκάλυψε σημαντικές αυξήσεις στην συχνότητα εμφάνισης καρδιακού καρκίνου και εγκεφαλικού καρκίνου σε ζώα που εκτίθενται σε EMF κάτω από τις οδηγίες της Διεθνούς Επιτροπής για την Προστασία από Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP) που ακολουθούν οι περισσότερες χώρες.

Ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας έλαβε ένα πολύ υπεύθυνο βήμα στην υπογραφή * της Παγκόσμιας Έκκλησης για την απαγόρευση 5G στη Γη και στο Διάστημα. Έχει ανοίξει το δρόμο για τους ηγέτες σε άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο βήμα, προστατεύοντας έτσι τους πολίτες τους από μια τεχνολογία δυνητικά εξαιρετικά επικίνδυνη και μη δοκιμασμένη, των οποίων οι επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία δεν έχουν προηγούμενο.

 Στις παρακάτω σελίδες μπορείτε να δείτε αναλυτικά για την έκκληση και να υπογράψετε είτε ατομικά, είτε σαν φορέας για να σταματήσει η ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G. 

https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal
https://www.5gspaceappeal.org/signatories-organizations

Back to top button