breaking newsΕλλάδα

«Σπέρνουν» ηττοπάθεια Μπακογιάννη -Σημίτης με επίκληση στα Θεία: «Θεός φυλάξοι – Θα έχουμε νέα Ίμια»

 

Την ανησυχία της για τις εξελίξεις με την Τουρκία εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Δεν είναι τυχαία η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο Καστελόριζο, σε μια στιγμή που είμαστε σε ένα μεγάλο πρόβλημα με την Τουρκία το οποίο δυστυχώς έχει αφεθεί στην άκρη» επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι σε μια Ελλάδα που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, σε μια Ελλάδα που η κυβέρνηση εγκατέλειψε τα ελληνοτουρκικά εδώ και πάρα πολύ καιρό στην τύχη τους, σε μια Ελλάδα η οποία μοιραία ασχολείται με τις εκλογές, αυτή την στιγμή πάρα πολύ κοντά μας υπάρχουν προκλήσεις οι οποίες είναι πρωτοφανείς» υπογράμμισε η κυρία Μπακογιάννη.

«Έχω ζήσει προκλήσεις της Τουρκίας πολλές. Δεν είχε φτάσει ποτέ η Τουρκία σε τόσες δηλώσεις όπως κάνει σήμερα. Δεν είχαν γίνει ποτέ τόσες δηλώσεις για αποφυγή κρίσεως όπως γίνονται σήμερα» συνέχισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και παρότρυνε όλους: «Σε αυτό το θέμα, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα, οφείλουμε εμείς οι Ελληνες να είμαστε όλοι μία γροθιά».

«Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι μπροστά σε ένα πρόβλημα το οποίο μεγενθύνεται και –Θεός φυλάξοι- δεν ξέρω αν μπορεί να καταλήξει σε μια ανεπιθύμητη, ενδεχομένως και απ’ τις δυο πλευρές, αλλά τυχαία κρίση» ήταν η δραματική προειδοποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σημίτης: Δεν αποκλείω νέα Ίμια

Τον κίνδυνο για νέα Ίμια επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε άρθρο του που φιλοξενείται στην «Καθημερινή» της Κυριακής. Ο κίνδυνος επεισοδίων με την Τουρκία θα είναι υπαρκτός, εάν δεν βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην κρίση του 1996 αναφέρει πως «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρόμοιες σκέψεις στη σημερινή τουρκική ηγεσία».

Η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού έρχεται την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει τις απειλές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μόλις, χθες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως το δεύτερο γεωτρύπανο που θα σταλεί στην Κύπρο θα συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες και επανέλαβε πως οι Τουρκοκύπριοι είναι «συνιδιοκτήτες» των κοιτασμάτων.

Back to top button