breaking newsΔιεθνή

Καναδάς: 16 οι νεκροί από τη σύγκρουση νταλίκας με βαν που μετέφερε ΑμεΑ

Τους 16 έφτασαν οι νεκροί από το πολύνεκρο τροχαίο στον Καναδά, μετά τη σύγκρουση νταλίκας με λεωφορείο που μετέφερε ΑμεΑ.

Ο αριθμός των νεκρών από το σοκαριστικό τροχαίο στον Καναδά ανέβηκε καθώς πέθανε στο νοσοκομείο μια γυναίκας τραυματίας.

Γυναίκα ανάμεσα στους δέκα ανθρώπους που τραυματίστηκαν όταν συγκρούστηκαν την περασμένη Πέμπτη μικρό λεωφορείο και φορτηγό με ημιρυμουλκούμενο στον κεντρικό Καναδά υπέκυψε σε νοσοκομείο, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει τους 16 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Νοσηλευόταν μετά τη σύγκρουση την 15η Ιουνίου και υπέκυψε στα τραύματά της», εξήγησε η καναδική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Το δυστύχημα, από τα πιο πολύνεκρα στον Καναδά εδώ και χρόνια, έγινε στην επαρχία Μανιτόμπα, στη διασταύρωση δυο αυτοκινητοδρόμων.

Εννέα άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μικρό λεωφορείο επέβαιναν 25 άνθρωποι 58 ως 88 ετών που πήγαιναν σε καζίνο όταν έγινε η σύγκρουση με φορτηγό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, που παραμένει σε εξέλιξη, το μικρό λεωφορείο μπήκε στη διασταύρωση ενώ πλησίαζε το φορτηγό.

Η τραγωδία θυμίζει το δυστύχημα του 2018 στη γειτονική επαρχία Σασκάτσουαν, όταν έχασαν τη ζωή τους δεκαπέντε άνθρωποι στη σύγκρουση φορτηγού με μικρό λεωφορείο που μετέφερε δεκαπέντε αθλητές ομάδας χόκεϊ στον πάγο, του εθνικού αθλήματος.

πηγή newsit.gr

 

Back to top button