breaking newsΔιεθνή

Πρέσβης του Ισραήλ στο OPEN: Η Χαμάς δεν θα είναι παίκτρια στο μέλλον στη Γάζα – Η ισραηλινή επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει μήνες

 

Σε ευθεία καταδίκη των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε ο πρέσβης του Ισραήλ, Νάομ Κάτς, μιλώντας στο OPEN τονίζοντας παράλληλα πως «είμαστε απογοητευμένοι και καταδικάζουμε την προσέγγιση της Τουρκίας όσον αφορά στη Χαμάς».

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, μιλώντας στην Έφη Κουτσοκώστα τόνισε ότι «η φιλοξενία της Χαμάς ήταν πάντα ένα ζήτημα στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία. Κι όταν μιλήσαμε για επαναπροσέγγιση ήταν ένα θέμα που ήταν και παραμένει στο τραπέζι»

«Η Χαμάς δεν μπορεί να αποκτήσει καμία νομιμοποίηση. Ειδικά μετά τη φρίκη που αποκαλύφθηκε την 7η Οκτωβρίου» σημείωσε και ευχήθηκε η γείτονα χώρα «να ακολουθήσει τον ελεύθερο κόσμο και να καταλάβει τι είναι η Χαμάς».

Όσον αφορά την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, είπε πως «αυτό που βλέπετε τώρα είναι μέρος μια διαδικασίας όπου επιχειρούμε από αέρα, θάλασσα και ξηρά».

Ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να «διαλύσουμε τελείως τη Χαμάς, τις κυβερνητικές, στρατιωτικές της δυνατότητες», ενώ διαμήνυσε ότι η οργάνωση «δεν θα είναι ένα από τους παίκτες στο μέλλον της Γάζας».

Ο Νάομ Κατς παραδέχθηκε ότι η «επιχείρηση» μπορεί να έχει μακρά διάρκεια. «Δεν επιχειρούμε με χρονόμετρο. Θα πάρει χρόνο. Θα είμαστε όσο πιο προσεκτικοί μπορούμε, αλλά θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η επέμβαση», τόνισε και διευκρίνισε πως «Όταν μιλάω για πολύ δεν αναφέρομαι σε μερικές ημέρες, μπορεί να πάρει μήνες ή ακόμα περισσότερο».

PrimeNews.

Back to top button