breaking newsΔιεθνή

Κατηγορίες για συνωμοσία απαγγέλθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε την Τρίτη (1/8) από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον για συνωμοσία για εξαπάτηση των ΗΠΑ, παραποίηση μαρτύρων και συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων των πολιτών σε μια προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, σύμφωνα με το CNBC.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι αναμένει να κατηγορηθεί απόψε κάνοντας λόγο για «άλλο ένα ψεύτικο κατηγορητήριο» και απόπειρα παρέμβασης στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2024, υπό την ηγεσία ενός «εξοργισμένου» εισαγγελέα.

Ο Τραμπ έλαβε εντολή να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης για να αντιμετωπίσει κατηγορίες στο νέο κατηγορητήριο, σύμφωνα με το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ.

Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ στην υπόθεση θα γίνει ενώπιον της δικαστή Moxila Upadhyaya.

Οι κατηγορίες σηματοδοτούν την άνευ προηγουμένου τρίτη ποινική κατηγορία εναντίον του πρώην προέδρου από τότε που ανακοίνωσε την τελευταία του υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024. Κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ, νυν ή πρώην, δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ποινικές διώξεις.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, ο οποίος επέβλεψε επίσης μια ξεχωριστή έρευνα για τη διατήρηση απόρρητων εγγράφων από τον Τραμπ στο θέρετρό του Μαρ-α-Λάγκο μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο το 2021. Ο Τραμπ αντιμετωπίζει 37 ποινικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών για μη εξουσιοδοτημένη διατήρηση απόρρητων εγγράφων και συνωμοσία για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο το 2021.

Για την υπόθεση της συνωμοσίας, ο 77χρονος Τραμπ, Ο Τραμπ, 77 ετών, αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες: συνωμοσία για εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, συνωμοσία για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας και συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων των πολιτών των ΗΠΑ.

Το κατηγορητήριο των 45 σελίδων ανέφερε κατηγορηματικά ότι οι συνεχείς ισχυρισμοί του 45ου προέδρου για παράνομη δραστηριότητα που του κόστισε την επανεκλογή «ήταν ψευδείς και [Ο Τραμπ] γνώριζε ότι ήταν ψευδείς.

“Αλλά ο κατηγορούμενος τα επανέλαβε και τα διέδωσε ευρέως ούτως ή άλλως – για να κάνει τους εν γνώσει του ψευδείς ισχυρισμούς του να φαίνονται νόμιμοι, να δημιουργήσει μια έντονη εθνική ατμόσφαιρα δυσπιστίας και θυμού και να διαβρώσει την πίστη του κοινού για την εκλογική διαδικασία.”

«Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το τελευταίο διεφθαρμένο κεφάλαιο στη συνεχιζόμενη αξιολύπητη προσπάθεια της εγκληματικής οικογένειας Μπάιντεν και του φερέφωνου του, υπουργείου Δικαιοσύνης, ώστε να παρέμβουν στις προεδρικές εκλογές του 2024, στις οποίες ο Πρόεδρος Τραμπ προηγείται με σημαντική διαφορά στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις». ανέφερε σε ανακοίνωσή της η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Κ

Back to top button