breaking newsΚύπρος

Περικυκλώνουν την Κύπρο με πλοία οι Τούρκοι: Ύποπτες κινήσεις, έστειλαν μεταγωγικό αεροσκάφος στα Κατεχόμενα!

Άλλη μία προκλητική κίνηση έχουμε από την Άγκυρα, καθώς μετά τις ανακοινώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ και του στενού συμβούλου του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ, η Τουρκία προχωράει σε ψυχολογικές επιχειρήσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

‘Ετσι λοιπόν, σε μία κίνηση επίδειξης δύναμης προχώρησε η Αγκυρα, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες από τα πλωτά γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός, τα οποία συνοδεύουν πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του τουρκικού υπουργείου Αμυνας έρχεται λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ότι έχουν ξεκινήσει οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Από τη μία πλευρά συνεχίζονται οι έρευνές μας στην περιοχή και από την άλλη τα πλοία γεωτρήσεων έχουν σταλεί στην περιοχή. Το «Φατίχ», αλλά και το «Γιαβούζ» θα ξεκινήσουν εργασίες στην περιοχή», ανέφερε ο Ερντογάν.

YΠΟΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Ύποπτες κινήσεις καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο, με την πτήση τουρκικού βαρέως μεταγωγικού αεροσκάφους Airbus A400M (17-0080), το οποίο προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο στα κατεχόμενα, μεταφέροντας άγνωστο φορτίο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος, η πτήση του οποίου στην μεγαλόνησο σίγουρα εξυπηρετεί κάποιον σκοπό και δεν έγινε απλά για «μάτια του κόσμου».

Το τι μετέφερε το τουρκικό αεροσκάφος αργά η γρήγορα θα το μάθουμε, αυτό όμως που αποτελεί ωμή πρόκληση, είναι ο ψυχολογικός πόλεμος που διεξάγουν τα τουρκικά ΜΜΕ , τα οποία σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο αναφέρουν: «Η Κύπρος αισθάνεται περικυκλωμένη από την Τουρκία», «Η Κύπρος φοβήθηκε από το τουρκικό τρίγωνο».

Παρουσιάζουν επίσης οι Τούρκοι και χάρτες με τα δυο πλωτά γεωτρύπανα τον «Πορθητή» και το «Φατίχ», αλλά και το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός, ενώ δείχνουν και τις ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις που έχει μεταφέρει η Τουρκία στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια.

Πριν ένα μήνα ο Τούρκος δημοσιογράφος Υusuf Kaplan της εφημερίδας Yeni Safak, έγραφε ότι η Τουρκία πρέπει να κατακτήσει πολιτισμικά την Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους.

«Ξέρουμε τα νέα στρατηγικά παιχνίδια που παίζονται στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο. Εντούτοις, δεν ρωτάω αν γνωρίζουμε ανοι εξελίξεις στην Κύπρο ανοίγουν σταδιακά τον δρόμο σε σενάρια “που θα μας οδηγήσουν να χάσουμε εντελώς την Κύπρο. Δεν ρωτάω, γιατί εκτιμώ ότι δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στην Κύπρο ή να αποτρέψουμε αυτό που προσπαθεί να γίνει και αυτό είναι που με τρομάζει. Σαφώς, φωνάζω: “Θα χτυπήσουν την Τουρκία από την Κύπρο. Αν δεν θέλουμε να τη χάσουμε εντελώς στο μέλλον, κάτι που θα οδηγήσει στη διαίρεση της Τουρκίας, ο Θεός να το αποτρέψει – πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα πριν είναι πολύ αργά», καταλήγει ο ίδιος.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η φιλοσοφία των τουρκικών κινήσεων γύρω από το νησί. Οι Τούρκοι εκτιμούν ότι τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ, θα φέρουν όπως έγινε την Δύση σύσσωμη στο νησί.

Η Δύση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, θα επιδιώξουν να ελέγξουν το νησί πλήρως εξοστρακίζοντας την Τουρκία από την περιοχή, μιας και τα μερίδια δεν φτάνουν για όλους.

 

pentapostagma

Related Articles