Διεθνή

Βομβαρδίστηκε στρατιωτική βάση στο Ιράκ όπου ήταν και σιίτικες δυνάμεις..H Aμερική το αρνείται το Ισραήλ δεν το παραδέχεται… ΒΙΝΤΕΟ

Ένας «βομβαρδισμός» στόχευσε τη νύχτα της Παρασκευής 19 Απριλίου προς το Σάββατο 20 Απριλίου μια στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ιράκ. Έκρηξη που αποδίδεται στις αμερικανικές δυνάμεις σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας Παρασκευής προς Σάββατο σε κοινή ιρακινή στρατιωτική βάση του ιρακινού στρατού, της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και των σιίτικων Δυνάμεων της Λαϊκής Κινητοποίησης Hashd al-Shaabi.

Αυτή η βάση γνωστή ως Fob Kalsu βρίσκεται στα βόρεια του Κυβερνείου της Βαβέλ (Βαβυλώνα), νότια της Βαγδάτης στο Ανατολικό Ιράκ..

ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ

Ένας αξιωματούχος του Hachd al-Chaabi επιβεβαίωσε τα γεγονότα, διασφαλίζοντας ότι διεξάγεται έρευνα.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η έκρηξη άφησε «ένα νεκρό και οκτώ τραυματίες» μεταξύ των στρατιωτών που βρίσκονταν στη βάση.

Ο ανταποκριτής του al-Manar ανέφερε ότι η επιδρομή είχε στόχο τη Διεύθυνση Τεθωρακισμένων και τις ταξιαρχίες al-Jihad και al-Noukhba σε αυτή τη βάση όπου βρίσκεται η 7η Λεγεώνα του Hachd al-Chaabi. Στεγάζει την έδρα της.

Το αμερικανικό μέσο CNN διαβεβαίωσε ότι η έκρηξη έγινε σε αποθήκη όπλων.

Ωστόσο, ο ανταποκριτής της λιβανέζικης τηλεόρασης ειδήσεων al-Mayadeen ανέφερε ότι η επίθεση είχε στόχο την κύρια είσοδο της βάσης, τον χώρο στάθμευσης οχημάτων και το γραφείο του Hashd al-Shaabi, σημειώνοντας ότι σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο ιρακινός εναέριος χώρος ήταν το σκηνικό χθες το βράδυ της συνήθους αμερικανικής αεροπορικής δραστηριότητας και εθεάθη ένα αμερικανικό αεροπλάνο παροχής καυσίμων. Μετά την επίθεση, ένα αεροπλάνο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εντοπίστηκε να κατευθύνεται από τη Βαγδάτη στη Βηρυτό, σύμφωνα με το al-Mayadeen.

Σχετικά με το ποιος πραγματοποίησε την επίθεση, μια ιρακινή πηγή ασφαλείας είπε ότι τα αεροπλάνα που τη βομβάρδισαν προέρχονταν από τη βάση Burj 22 στην περιοχή Rukban της βορειοανατολικής Ιορδανίας, κοντά στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ασφαλείας της επαρχίας της Βαβέλ διαβεβαίωσε ότι τα drones προκάλεσαν 5 εκρήξεις.

Η CENTCOM αρνήθηκε ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές. «Οι δυνάμεις του συνασπισμού δεν συμμετείχαν ούτε εξαπέλυσαν επιδρομές σε τοποθεσίες στο Ιράκ», έγραψε στο X.

Σε απάντηση, η φατρία Hachd της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για πυροβολισμούς «προς την κατεύθυνση ενός ζωτικού ισραηλινού στόχου στο Εϊλάτ», στα νότια της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Αν και οι κύριες υποψίες στρέφονται στους Αμερικανούς αφού το επεισόδιο συνέπεσε με πτήσεις βομβαρδιστικών των ΗΠΑ υπάρχουν αναφορές ότι ήταν Ισραηλινοί. Σε κάθε περίπτωση η συμμαχία ΗΠΑ Ισραήλ επιδίδεται σε χτυπήματα περιφερειακών δυνάμεων που στηρίζουν τον ιρανικό άξονα για ν΄αποδυναμώσουν τον τελευταίο και για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τη νύχτα επίθεσης του Ιράν κατά Ισραήλ που έμεινε αναπάντητη.

H Aμερική το αρνείται το Ισραήλ δεν το παραδέχεται… άνανδρη επίθεση

dimpenews.com

Back to top button