breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ: ΤΟ 81% ΤΩΝ «ΥΠΟΠΤΩΝ» ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι “πολύ πιθανό” ότι η χρήση του συστήματος από το Met θα θεωρηθεί παράνομη εάν αμφισβητηθεί.

Μια πρόσφατη έκθεση του Sky News αποκάλυψε ότι περίπου τέσσερις στους πέντε ανθρώπους που εντοπίστηκαν από τους πιθανούς υπόπτους της μητροπολιτικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αθώοι. 

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το σύστημα έχει ποσοστό ανακριβειότητας 81 τοις εκατό, πράγμα που σημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων που επισημαίνονται από το σύστημα δεν βρίσκονται σε καμία λίστα. Η έκθεση αναφέρει ότι αυτό εγείρει “σημαντικές ανησυχίες” σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας από την Scotland Yard.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι “εξαιρετικά δυνατό” ότι η χρήση του συστήματος από την Met θα θεωρηθεί παράνομη εάν αμφισβητηθεί στο δικαστήριο λόγω ορισμένων τεχνικών, λειτουργικών και νομικών ζητημάτων. Το σύστημα αναγνώρισης ζωντανών προσώπων (LFR) έχει χρησιμοποιηθεί από τον Αύγουστο του 2016 από το Met για να παρακολουθεί πλήθη, δοκιμώντας το σύστημα πρώτα στο Notting Hill Carnival.

Ο καθηγητής Pete Fussey και ο Δρ Daragh Murray μελέτησαν το ποσοστό ακρίβειας των τεχνολογιών σε έξι από τις δέκα αστυνομικές δοκιμές, διαπιστώνοντας ότι 42 άτομα που προσδιορίστηκαν από το σύστημα μόνο οκτώ επαληθεύτηκαν ότι είναι σωστά. Αυτό έδωσε στο σύστημα ποσοστό σφάλματος 81 τοις εκατό.

 Ο Met έχει έναν εναλλακτικό τρόπο προσδιορισμού του ποσοστού σφάλματος, μετρώντας παράλληλα τον αριθμό των επιτυχημένων και ανεπιτυχών αγώνων με τον συνολικό αριθμό των προσώπων που επεξεργάστηκε το σύστημα, δεδομένου ότι το ποσοστό σφάλματος ήταν μόλις 0,1%.

Ο αναπληρωτής αναπληρωτής βοηθός της Met, Duncan Ball, δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με τον αρνητικό και μη ισορροπημένο τόνο αυτής της έκθεσης … Έχουμε μια νομική βάση για αυτή την πιλοτική περίοδο και έχουμε λάβει νομικές συμβουλές καθ ‘όλη τη διάρκεια.” το κοινό θα περίμενε απόλυτα να δοκιμάσουμε καινοτόμες μεθόδους καταπολέμησης του εγκλήματος για να κάνουμε το Λονδίνο ασφαλέστερο “.

Back to top button