breaking newsΕλλάδα

Θρακικό Πέλαγος: Τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού – Κλιμάκωση παντού από τους Τούρκους

 

Παντού βρίσκονται πλέον οι Τούρκοι και προκαλούν με κάθε τρόπο και μέσο τις ελληνικές δυνάμεις, προσπαθώντας να ξεκινήσουν ένα θερμό επεισόδιο με άγνωστες συνέπειες.

Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και οι επιθετικές κινήσεις έχουν κλιμακωθεί κατακόρυφα, καθώς για ακόμα μια φορά καταγράφηκε απόπειρα εμβολισμού ελληνικού σκάφους.

«Θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε στο Θρακικό Πέλαγος, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και βραχονησίδας Ζουράφας, τη Δευτέρα το πρωί, όταν τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να παρεμποδίσει το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης.

Σήμα για άγνωστο σκάφος

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης το οποίο περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή του νησιού ενημερώθηκε στις 7 το πρωί από ναυτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη άγνωστου σκάφους το οποίο είχε κατεύθυνση προς τη βραχονησίδα Ζουράφα.

Αμεσα το σκάφος του λιμενικού κατευθύνθηκε προς το σημείο και αναγνώρισε πως πρόκειται για τουρκική ακταιωρό.

Η τουρκική ακταιωρός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το e-evros, επιχειρούσε με κυκλικούς ελιγμούς να προσεγγίσει φουσκωτή λέμβο με παράτυπους μετανάστες με σκοπό να τους περισυλλέξει.

Ζήτησε να απομακρυνθεί

Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους ζήτησε την απομάκρυνση της τούρκικης ακταιωρού, η οποία μάλιστα βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, δύο παράτυποι μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν στο φουσκωτό, προκειμένου να μην περισυλλεχθούν από τους Τούρκους, έπεσαν στη θάλασσα και κολύμπησαν προς το ελληνικό σκάφος.

Εκείνη τη στιγμή, η τουρκική ακταιωρός, με στόχο να παρεμποδίσει το έργο του ελληνικού περιπολικού, στράφηκε εναντίον του προσπαθώντας να το εμβολίσει.

Το σκάφος του Λιμενικού, ωστόσο, κατάφερε με ελιγμούς να αποφύγει την τουρκική ακταιωρό και τον εμβολισμό του από αυτήν.

Θρίλερ με τους μετανάστες

Τελικά, οι δύο μετανάστες περισσυνελέγησαν από τους άντρες του Λιμενικού.

Λίγο αργότερα, ακόμα 7 άτομα έπεσαν στη θάλασσα αρνούμενα να περισυλλεγούν από το τουρκικό σκάφος με αποτέλεσμα οι 3 να έχουν προσεγγίσει το ελληνικό σκάφος ενώ οι υπόλοιποι 4 να πιαστούν από το τουρκικό.

«Συμβαίνουν πολύ συχνά»

Γύρω στις 8:30 το πρωί, το σκάφος του Λιμενικού αναχώρησε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τους 5 παράτυπους μετανάστες που κατάφερε να περισυλλέξει.

Τέτοιου είδους επεισόδια συμβαίνουν πολύ συχνά, σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Back to top button